Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Bedden afgeleverd bij nieuw coronahospice

Toegevoegd: 02-04-2020, 11.32 uur
Gisteren zijn in totaal 16 bedden vanuit Limburg naar Goes gebracht. Gisteren zijn in totaal 16 bedden vanuit Limburg naar Goes gebracht.
Gisteren zijn in totaal 16 bedden vanuit Limburg naar Goes gebracht.
© Foto: Khalid Obeid
Door: Roland de Jong

GOES - Bij het Gasthuis in Goes wordt momenteel hard gewerkt aan een hospice voor coronapatiënten. Gisteren zijn daarom in totaal 16 bedden vanuit Limburg naar Goes gebracht.


De 30 aanleunwoningen aan de Kievitlaan in Goes, onderdeel van locatie Gasthuis van zorggroep Ter Weel, worden momenteel opgeknapt voor het opvangen van coronapatiënten. “Deze week verhuizen de laatste bewoners naar een vervangende woonruimte, waarna het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) coronapatiënten kan uithuizen op het moment dat zij een piek in ziekenhuisopnames verwachten”, zo liet Ter Weel dinsdag weten. De coronapatiënten worden overigens strikt gescheiden van de overige bewoners van Ter Weel.

Voor de 'coronavleugel' moesten wel extra bedden worden geregeld. Deze bleken beschikbaar bij Schell Industries B.V. in het Limburgse Belfeld. KSZ Transport uit Goes wilde graag een steentje bijdragen en heeft gisteren geheel vrijwillig in totaal 16 bedden opgehaald en naar Goes gebracht. Khalid Obeid namens KSZ Transport: “Het is belangrijk dat heel Nederland eenheid toont bij de huidige coronacrisis en dit hebben wij in Zeeland vandaag goed laten zien. Zowel het gasthuis als ons transportbedrijf hebben nu hun steentje bijgedragen.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (3-4-2020 om 12:57)
@Stoelendans Hoe zat dat ook al weer met die beste stuurlui ????
Stoelendans (2-4-2020 om 15:09)
patienten uit brabant naar zeeland, bedden uit limburg naar zeeland, toeristen weer weg uit zeeland. waarom al dat gesleep en die hele volksverhuizing ? Is dat om te verhullen dat er helemaal in de verste verte geen genoeg zorgmaterieel of capaciteit in dit land is ? Ik krijg een soort van balletje balletje oplichters gevoel bij wat de overheid allemaal aan het mismanagen is.
Karel M (2-4-2020 om 12:09)
mooi initiatief
Cookie-instellingen beheren