Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Weer aanscherpingen door coronavirus

Toegevoegd: 18-08-2020, 22.13 uur
Weer aanscherpingen door coronavirus
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - ‘’Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af.’’ Dat zegt de Rijksoverheid over de toename van het aantal coronabesmettingen in ons land. Er zijn vanavond enkele aanscherpingen bekendgemaakt. Zeeland is wel één van de meest coronavrije provincies van Nederland.


De belangrijkste aanscherping is dat zéér dringend wordt geadviseerd, om het aantal mensen dat je in huis en tuin ontvangt, te beperken tot maximaal 6 gasten. Kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend. Daarbij moet vooraf worden gevraagd, of iedereen klachtenvrij is. Natuurlijk moet altijd anderhalve meter afstand worden gehouden. Feestjes kunnen nog wel in een grote ruimte zoals een horecazaal, waar meer ruimte is en iedereen een vaste zitplaats heeft.

Van alle maatregelen die vanaf het begin zijn genomen, is het advies zoveel mogelijk thuis te werken een van de meeste effectieve gebleken. Daar zat geen einddatum aan en daarom blijft het advies ook; werk thuis. Mensen die op vakantie zijn geweest naar een gebied waar het reisadvies op code oranje staat vanwege corona, of mensen die in contact zijn geweest met iemand die positief getest is, geld nog steeds het advies om thuis in quarantaine te gaan. De periode van quarantaine is wel teruggebracht van veertien naar tien dagen.

Uit cijfers van het RIVM en de GGD is gebleken dat Zeeland wel één van de meest coronavrije provincies van Nederland is momenteel. Er zijn al weken lang geen ziekenhuisopnames en overlijdens gemeld.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loonsverlaging voor thuiswerkers (21-8-2020 om 14:01)
@ thuiswerker.. zo zo, u begint pas om half negen ? en ? lekker uitgeslapen ? veel normale arbeiders beginnen gewoon om 8 uur hoor, vaak ook 7 uur.. moeten dan nog reizen, staan vaak op om 6 uur, zijn niet voor 6 uur terug. denk anders ook eens aan de boeren die in deze tijden zo ongeveer 24/7 draaien in een hittegolf. het zorgpersoneel dat nog staat na te draaien van het overwerk en het eerst komende jaar een enorme achterstand moet gaan wegwerken, de hulpdiensten die helemaal dol worden van alle gekte. maar u denkt dat u het thuis zwaar heeft met uw laptop. Ik denk dat men van thuiszitten van de wereld vervreemd.
Thuiswerker (20-8-2020 om 22:17)
@loonsverlaging voor thuiswerkers, sorry hoor maar waar slaat dat op. Pennen rondduwen en computerspelletjes, zullen er vast tussen zitten die er misbruik van maken maar ik zou jou mijn werk wel eens willen zien doen, om 8:30 uur of eerder zit ik achter de laptop, telefoon aan en vergeet soms zelfs te eten omdat het zo druk is en hopelijk ben ik om 17:00 uur klaar als er niks meer gedaan moet worden. Als het nodig is ga ik nog even door of doe wat in het weekend. De economie gaat kapot door die thuishangera, waar slaat dat in hemelsnaam op. En wat doe jij voor werk?
een gast (20-8-2020 om 18:21)
Het verhaal van coronawaanzin is te belachelijk voor woorden . mijn gevoel zegt dat het voor deze mensen wel eens goed kon zijn om al deze figuren in een grote loods te plaatsen om te kijken of ze dan na een week of twee nog het zelfde verkondigen . Als ze zo zeker zijn van hun zaak neem ik aan dat ze wel open staan voor zo een experiment.
@ loonsverlaging voor thuiswerkers (20-8-2020 om 18:13)
Het is bewezen dat thuiswerkers efficiënter zijn dan de collega's op kantoor....goed punt, doen we niks meer verder
Ja-Ja (20-8-2020 om 10:24)
Nu Covid- 19 Hierna Covid-20 enz.enz Deze virus blijft bestaan en bestaat al heel leng. Deze virus is niet uit te roeien en alle virussen niet. Als het de POLITIEK behaagd ,en ze genoeg onheil hebben gebracht , stoppen ze. Dan zeggen ze weer dat zij de virus hebben over wonnen. Men moet altijd leven alsof er een griepvirus heerst.Wat er ook altijd is. Dus ziek thuis blijven en hoesten hoofd wegdraaien en in een zakdoek Niet hoesten,niesen.spugen in de buitenlucht al lopend of fietsend of trein ,bus enz. Denk alle na en het komt goed. Heeft u en uw kinderen altijd een zakdoek bij zich en vertel hoe ze moeten handelen.?
Coronawaanzin (20-8-2020 om 09:03)
Als al die bange schaapjes nou gewoon lekker binnen blijven en vooral uit de buurt blijven van gezonde mensen dan kunnen we weer gewoon normaal gaan doen en al die onzinnige maatregelen en schendingen van mensenrechten zo weer de prullenbak in!Gelukkig krijgen steeds meer mensen in de gaten dat we zwaar voor de gek gehouden worden.
Cookie-instellingen beheren