Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Boulevards Vlissingen per direct gesloten

Toegevoegd: 08-04-2020, 18.46 uur
De politie afgelopen zondag op de Boulevard in Vlissingen.
De politie afgelopen zondag op de Boulevard in Vlissingen.
© Foto: Roland de Jong (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Omdat mensen zich niet goed aan de coronaregels hebben gehouden, zijn vanmiddag de Boulevard Evertsen, Boulevard Bankert en Boulevard de Ruyter in Vlissingen per direct gesloten voor gemotoriseerd verkeer.


Deze maatregelen worden genomen op grond van de Noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland van 27 maart 2020. Afgelopen zondag werd de Boulevard ook al deels afgesloten omdat het volgens de gemeente te druk was en er te veel scooter- en motorrijders waren die zich niet aan de verkeersregels hielden. De sluiting die vandaag is in gegaan duurt in ieder geval tot en met maandag. De politie heeft laten weten de Boulevards vanmiddag in delen te hebben schoongeveegd van verkeer.

Ook in het Zeeuws-Vlaamse Perkpolder is er vandaag direct actie ondernomen tegen drukte op het strand. Bij de gemeente Hulst waren meerdere meldingen binnen gekomen van het overtreden van de noodverordening op de Zeedijk bij Perkpolder. Een surveillance eenheid bestaande uit een politieagent en een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) troffen daar zo’n 50 personen aan. Allen personen hielden zich echter wel aan de afgekondigde coronaregels. Om drukte en recreatie tegen te gaan is in overleg met de burgemeester besloten om de parkeerplaatsen op deze locatie per direct te sluiten. De parkeerplaatsen zouden in eerste instantie vrijdag pas afgesloten worden.

Het is niet uitgesloten dat er dit Paasweekend nog meer toeristische locaties gesloten zullen worden.

 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (10-4-2020 om 16:06)
Gedupeerde paashaas: is het een optie om een rolstoel in de auto mee te nemen, te parkeren op parkeerterrein bij nollebos en verder gaan lopen?
Zure Mossels (10-4-2020 om 15:22)
Ik kom daar toch al jaren niet meer wegens dat asociale gedrag dus mij maakt het niet uit. Dat er nu ineens ingegrepen moet worden vanwege dat gemotoriseerd verkeer, wat dus niets met corona te maken heeft, vind ik belachelijk en misleidend. De overheid is niet meer de baas buiten op straat door de uitzuig bezuinigingen van de politiek die nu de corona als excuus gebruiken om hun wanprestaties te verdoezelen. Ondertussen komen ze wel bij u binnen kijken of u toch niet met teveel mensen in uw eigen huis zit, daar hebben ze dan ineens wel tijd en geld voor...Je zal ook maar een politiepet hebben in deze tijd, da's denk ik ook niet makkelijk..
Boomerang (10-4-2020 om 12:47)
@ brom, ik schaam me inderdaad kapot voor hoe laks de regering de zorg had wegbezuinigd en hoe laks ze nu nog steeds doen over de wantoestanden in de zorg alsof zijzelf en hun stemvee daar niet de oorzaak van zijn.
brom (9-4-2020 om 13:13)
Wat mij betreft gaat het van af morgen drie dagen regenen... dan blijven de mensen hopelijk binnen. Men denkt... oh we gaan de goede kant op maar we zijn er nog lang niet... al die mensen die zonodig de regels willen overtreden zouden eens VERPLICHT een half uur op de ic moeten kijken naar hoe mensen vechten voor hun leven en de zorg dag en nacht hier moet werken . Misschien dat ze dan eens beschaamd hun hoofd laten zakken
@peter (9-4-2020 om 12:46)
Beste Peter, wegens coronavirus zijn de regels duidelijk Maar u oppert daarin tegen Leuke winkeltjes, terrasjes en eettentjes ??? U mag daar niet komen !!! Snap niet wat daaraan onduidelijk is. Of je er nu wel of niet wilt wonen.
Peter P. (9-4-2020 om 11:49)
Waarom rijdt er eigenlijk nog verkeer over de boulevard? Maak er iets moois van net als bv de Spaanse/Turkse boulevards. Leuke winkeltjes, terrasjes en eettentjes in de zomer. Het is één saaie bedoening net zoals de verlopen Vlaamse badplaatsen. Al jaren gezeur en geklaag, neem het voor lief of ga daar niet wonen. Nee, het zal nooit iets worden, typisch Vlissingen.
Cookie-instellingen beheren