Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Code oranje voor verwachte drukte gemeente Veere

Toegevoegd: 28-07-2020, 19.21 uur
Code oranje voor verwachte drukte gemeente Veere
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VEERE - De gemeente Veere verwacht vanaf donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus extra drukte in een aantal kernen en stranden in de gemeente. Daarom is het druktescenario ‘’Oranje’’ geactiveerd.


Met druktescenario ‘’Oranje’’ worden een aantal preventieve maatregelen in acht genomen. Dit is om te voorkomen dat het te druk wordt en bezoekers vervolgens geen anderhalve meter afstand tot elkaar meer kunnen houden. De kleurcode kan nog worden bijgesteld mocht het minder druk of juist drukker worden.

Het scenario houdt in dat in Veere de Kaai en de Oudestraat worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering voor bestemmingsverkeer. In Domburg geldt dit voor de Ooststraat, de Markt en de Weststraat. Hier geldt het echter niet alleen voor gemotoriseerd verkeer maar ook voor fietsers. In Zoutelande wordt de Langstraat afgesloten.

Ook worden er op drukke locaties corona-coaches ingezet en zullen er in Veere verkeersregelaars worden ingezet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (31-7-2020 om 05:48)
het is al langer bekend dat voor gemeentes en ondernemers de euro's belangrijker zijn dan de gezondheid van de zeeuwen. er zijn te vroeg teveel toeristen binnen gehaald.
Anneke (30-7-2020 om 17:45)
Gemeente Veere: zou beter zijn om niet zo ontzettend veel horeca gelegenheden töe te staan. Nu roepen ze allemaal om t hardst dat alles open moet en dat toeristen voor hun goedbelegde boterham moeten zorgen. Met minder horeca en minder toeristen (grenzen dicht en iedereen vakantie in eigen land) zouden ook de Zeeuwen weer op een terras kunnen gaan zitten of uit eten gaan. Nu wordt elke plek ingenomen door de toeristen en blijven de Zeeuwen noodgedwongen thuis.
Terneuzenaar (30-7-2020 om 13:58)
Sluiten van grenzen was niet meer dan verstandig geweest. Toerist in eigen land zit er niet in omdat alles volgeboekt en overspoelt wordt door buitenlanders in Zeeland. Mijn mening is dat het eigen volk eerst voorrang moet krijgen.
S A Waard (29-7-2020 om 20:21)
Ongelooflijk . Late iedereen maar binnen. Er is geen controle meer mogelijk. Gemeente Veere handelt zeer onverantwoord. Maar ja de horeca en recreatie sector zijn de baas in Veere. Stop onmiddellijk met het toelaten van toeristen is mijn oproep aan het college.
Ron (29-7-2020 om 16:04)
Gewoon alle toegangswegen afsluiten naar de kust en dit bijtijds kenbaar maken. Er zijn genoeg toeristen en inwoners aanwezig zodat de economie hier niet onder lijdt
Corona (29-7-2020 om 15:35)
Waar kan je dan nog wel naar toe,behalve in je achtertuin of balkon??
Cookie-instellingen beheren