Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Code oranje voor verwachte drukte gemeente Veere

Toegevoegd: 28-07-2020, 19.21 uur
Code oranje voor verwachte drukte gemeente Veere
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VEERE - De gemeente Veere verwacht vanaf donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus extra drukte in een aantal kernen en stranden in de gemeente. Daarom is het druktescenario ‘’Oranje’’ geactiveerd.


Met druktescenario ‘’Oranje’’ worden een aantal preventieve maatregelen in acht genomen. Dit is om te voorkomen dat het te druk wordt en bezoekers vervolgens geen anderhalve meter afstand tot elkaar meer kunnen houden. De kleurcode kan nog worden bijgesteld mocht het minder druk of juist drukker worden.

Het scenario houdt in dat in Veere de Kaai en de Oudestraat worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering voor bestemmingsverkeer. In Domburg geldt dit voor de Ooststraat, de Markt en de Weststraat. Hier geldt het echter niet alleen voor gemotoriseerd verkeer maar ook voor fietsers. In Zoutelande wordt de Langstraat afgesloten.

Ook worden er op drukke locaties corona-coaches ingezet en zullen er in Veere verkeersregelaars worden ingezet.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (29-7-2020 om 13:08)
Betweter ,ja de economie heeft voorrang op het welzijn en de gezondheid he ben het volkomen met jou eens . en als er over een of twee weken weer een ''lokale'' uitbraak komt is de lokale bevolking de pineut .dank je wel stomme overheid
Inwoner (29-7-2020 om 08:57)
Drukker... Meer kans op besmettingen. Grenzen dicht en iedereen in eigen land een zomer op vakantie! Dan heb je de boel veel sneller onder controle en loop je niet 't risico dat er weer een familie met 12 besmette Belgen hier op vakantie gaan.
Betweter (28-7-2020 om 23:01)
Het word als maar drukker in zeeland. Ieder jaar weer vandaags uitzondering is morgens gewoonte. Het doet me echt wat wanneer ik zie hoe zeeland verandert in een elite eilandje waar de massa niet word geweerd in tijden van crisis in tijden die schreeuwen om discretie.. Nee elke toerist word verwelkomt en mag alle regels etc naast zich neerleggen terwijl de 'Nederlander' zoveel moet inleveren. Even mijn gal spugen bij deze, het is gewoon triest en belachelijk hoe transities en dergelijke doorgedrukt worden. Ja de toerist levert op ja economie moet groeien etc etc. Maar waarom zo moraalistisch verhaal ophangen terwijl er aan de andere kant weer zoveel tegenstrijdigheid te zien is. En moet 'de economie' altijd maar zo exponentieel groeien.