Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en enkele buien, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: ‘Zeeuwen houden ook bij warm weer het hoofd koel’

Toegevoegd: 11-04-2020, 18.42 uur
Voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) Jan Lonink.
Voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) Jan Lonink.
© Foto: Tim Koster (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Het is rustig gebleven in Zeeland vandaag. Ondanks het mooie weer hebben de mensen zich goed aan de maatregelen gehouden en zich veelal thuis vermaakt. Ook op de doorgaande wegen en bij de stranden was het stil. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


Daar waar het wel drukker was, zoals bijvoorbeeld bij supermarkten, werd alles nauwlettend in de gaten gehouden. Zeeuwen blijven ook bij dit warme weer, heel koel omgaan met de situatie, concludeert Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio. “We constateren gewoon, wie naar buiten gaat zoekt de drukte niet op”

Ook ondernemers nemen hun verantwoordelijkheid en passen hun deurbeleid aan om ervoor te zorgen dat de 1,5 meter afstand behouden kan blijven. Daarnaast hebben zij soms parkeerterreinen afgesloten. ‘’Hoewel het de ondernemers veel energie vraagt, helpen zij ons hier allemaal mee. Als iedereen ook de komende tijd zijn verantwoordelijkheid blijft nemen, hoeven preventieve maatregelen zoals het sluiten van de boulevard in Vlissingen en de Bergse Diepsluis bij Tholen niet uitgebreid te worden.’’, aldus de VRZ.

Lonink: “We hebben de ruimte gegeven in Zeeland om te zeggen we doen niet alles op slot. Blijf zoveel mogelijk thuis: je kunt bewegen, maar doe dat niet in groepen, want we moeten nog steeds de zorgcapaciteit niet onder druk zetten.” De toeristische plekken worden volgens de VRZ overigens wel in beeld gehouden de komende dagen en waar nodig wordt actie ondernomen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (12-4-2020 om 15:12)
Mag ik aannemen dat een aantal van deze reageerders zich volgend jaar kandidaat stelt voor de verkeizingen Ja toch zeker??
Wil je 1000 euro campagne (12-4-2020 om 12:05)
Weer met TNT'er eens, het probleem is de liegende politiek zelf, maar dat roep ik al een decennia of zo... En nu in bange tijden zitten we met die clowns opgescheept. Stemmers bedankt !!!
Zorgenloos NL (12-4-2020 om 11:57)
@ sebastiaan, dat snap ik ook niet. ze maken ons wel bang dat er geen bedden genoeg zijn en er triage zal moeten plaatsvinden wie mag blijven leven en wie sterft, maar blijkbaar plek genoeg om doodzieke mensen heen en weer te slepen. Of komt dat doordat ze mensen gewoon niet meer opnemen en zeggen zoek het uit en dat ze gewoon thuis dan maar moeten doodgaan ? Ik denk dat de politiek zonder scrupules probeert te verbergen dat zijzelf de zorg hebben kapot bezuinigd en daardoor er dus nu veel mensen thuis buitren beeld aan hun lot worden overgelaten. Ik denk daarvoor betalen wij allemaal niet zoveel ziektekostenpremie om te horen dat je thuis kapot mag gaan en ze verder geen poot uitsteken omdat dat de politiek niet zo goed uitkomt.
Lockfrown (12-4-2020 om 11:49)
Zeeuwen houden hoofd koel, zeeuwse politiek houden incompetentie en wanprestaties in hoog vaandel, Gelooft die loonik zijn eigen verhaaltjes ook nog ? De geloofwaardigheid in de zeeuwse politiek was voor de corona al verdwenen, dit zou een mooie gelegenheid zijn om die terug te winnen, niet om nog verder belachelijk te maken...
anoniem (12-4-2020 om 08:58)
@TN'r dat dit allemaal in Vlissingen en ook in Oost-Souburg gebeurt is niet alleen de verantwoordelijkheid van Jan Lonink maar zeer zeker ook van jullie eigen burgemeester die is en blijft verantwoordelijk voor het naleven van de noodregeling en het toezicht hierop door de politie. Dus de burgemeester is eindverantwoordelijk daar moet je zijn en niet overal Lonink de schuld van geven. Andere gemeentes gaat het wel goed. En als je niet tevreden bent over Vlissingen/Zeeland kunt u nog altijd verhuizen naar een autovrij eiland op de Wadden. Heb je geen last van verkeer.
Johannes (11-4-2020 om 23:58)
Ik weet ook niet onder welke steen Lonink heeft gezeten, maar i.d.d. al een week geleden zag ik in de Scheldestraat grote groep staan medelanders die er gewoon schijt aan hebben en zeker als je geen politie ziet, slippende scooters op een wiel etc., dacht dat er camera's stonden? Dus gewoon ingrijpen. Ook vandaag in Middelburg bij het AZC denk wel 30- 40 mensen op het speelveld bij elkaar, zal toch ook wel toezicht van het COA zijn om deze mensen er op te wijzen? Maar ze hebben er gewoon schijt aan, hard optreden, niet al dat softe gedoe met waarschuwingen, gelijk een flinke prent.
Cookie-instellingen beheren