Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Geen bezoek meer in ziekenhuizen

Toegevoegd: 20-03-2020, 20.41 uur
Geen bezoek meer in ziekenhuizen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanaf morgen is bij de ziekenhuizen in Goes en Terneuzen geen bezoek meer toegestaan. Dit vanwege het Coronavirus. Volgens de ziekenuizen is dit nodig voor de veiligheid van patiënten en medewerkers.


ADRZ (Goes) en ZorgSaam (Terneuzen) laten weten dat onder 'bezoek' wordt verstaan: iedereen die een patiënt wil bezoeken, die in het ziekenhuis ligt. Er zijn wel vier uitzonderingen gemaakt: bezoek voor stervende patiënten, de begeleider van iemand die met spoed op de spoedeisende hulp (SEH) in het ziekenhuis wordt opgenomen, de partners van bevallende vrouwen en de ouder(s) van een ziek kind (tot en met 17 jaar).

"Het is heel vervelend voor patiënten (en bezoekers) die in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar de veiligheid van onze patiënten en medewerkers gaat op dit moment voor alles", zo zeggen de ziekenhuizen in een gezamelijke verklaring.

Voor de polispreekuren/afspraken die wel doorgaan geldt expliciet dat de patiënt bij voorkeur alleen komt. Indien noodzakelijk kan één begeleider mee.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pollewops (21-3-2020 om 07:55)
Triest voor patienten, familie en vrienden. Ik wens een ieder die met de huidige problemen te maken hebben gezondheid en sterkte. Wees alstublieft voorzichtig met uzelf en anderen. Voorkom risico's/ongelukken op het werk, thuis of op de weg; het verplegend personeel zit daar op het moment niet op te wachten.
Cookie-instellingen beheren