Aantal Corona-patiënten opgelopen tot vijf

Toegevoegd: 10-03-2020, 18.50 uur - Update: 27-03-2020, 10.34 uur

Aantal Corona-patiënten opgelopen tot vijf
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeland zijn inmiddels vijf mensen besmet met het Coronavirus (COVID-19). Het gaat om een tweede inwoner uit Goes en een inwoner uit Heinkenszand.

De besmettingen zijn vandaag vastgesteld middels laboratoriumonderzoek. Beide personen zitten in thuisisolatie en maken het volgens de GGD Zeeland naar omstandigheden goed. Met deze twee nieuwe besmettingen is het totaal aantal Corona-patiënten in Zeeland op vijf komen te liggen. Eerder werden inwoners van Scharendijke, Goes en Serooskerke (W) gediagnosticeerd met het nieuwe Coronavirus.

GGD Zeeland brengt in kaart met wie deze nieuwe patiënten contact hebben gehad (het zogeheten contactonderzoek). “GGD Zeeland blijft alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland kan verspreiden”, zo legt de GGD nogmaals uit.

Besmetting voorkomen
Zowel het RIVM als de GGD Zeeland benadrukken dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan een goede hand- en hoesthygiëne. "Dit doe je door je handen regelmatig te wassen, te hoesten en te niezen in de binnenkant van je elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken en geen handen te schudden. Zo voorkom je allerlei ziektes", aldus de GGD eerder vandaag.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via het telefoonnummer 0800-1351.​ Zie ook de website van het RIVM.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
antonius (15-3-2020 om 19:47)
nou dan is het gedaan met ons allen..luister naar Jan
Clara (14-3-2020 om 17:25)
@AntiGSM : U kraamt onzin uit. Als je niet wilt dat een browser bijhoudt welke pagina's je bezoekt en welke programma's je downloadt, kun je in de incognitomodus browsen. Bedenk wel: de browser bewaart dan geen zoek- en navigatiegeschiedenis van je, maar je internetserviceprovider of werkgever kan toch volgen welke pagina's je bezoekt. Helemaal incognito ben je dus niet. Als je na het internetten het incognitovenster sluit (door rechtsboven in de hoek te klikken op het kruisje), is de incognitomodus weer uitgeschakeld. https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/wat-een-incognitovenster-en-hoe-schakel-ik-dit-in/ .
Rien. (14-3-2020 om 17:20)
Hey thanks, AntiGSM, dat gaat lukken.
Clara (14-3-2020 om 17:18)
@waar is de mariniers discussie nu ? Volgens mij zei bondskanselier Merkel dat 60-70% besmet zou kunnen raken, besmet is iets anders dan daadwerkelijk ziek worden. Wel is het mogelijk dat een besmet persoon een ander besmet, u haalt twee dingen door elkaar en wel besmet zijn is het virus bij u dragen en daadwerkelijk ziek worden.
Nel (13-3-2020 om 08:38)
Gisteravond in het nieuws, een meneer nota bene uit BRABANT die naar Amesterdam reist om naar het museum te gaan dat dan wel gesloten is. De persoon vertelde met een brede lach dat hij het wel stiekem heeft verteld dat hij uit Babant komt. Zo te zien was hij er nog trots op ook!!!Hoe onverantwoordelijk en dom kan je zijn!
Jan (11-3-2020 om 21:52)
@Jan. Dat is heel simpel, Alle vrachtwagenaanhangers worden bij de grens afgekoppeld en weer aan gekoppeld door Nederlandse vrachtwagens. Er is geen rede om het land uit te gaan zolang dit niet medisch noodzakelijk is. Voor mij komt welvaart en economie op de tweede plaats, gezondheid op de eerste plaats. Zolang de boer voor eten zorgt en er water uit de kraan komt hebben we meer niet nodig, en kon de grens gewoon dicht.