Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 249 km

Aantal Corona-patiënten opgelopen tot vijf

Toegevoegd: 10-03-2020, 18.50 uur - Update: 27-03-2020, 10.34 uur
Aantal Corona-patiënten opgelopen tot vijf
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeland zijn inmiddels vijf mensen besmet met het Coronavirus (COVID-19). Het gaat om een tweede inwoner uit Goes en een inwoner uit Heinkenszand.


De besmettingen zijn vandaag vastgesteld middels laboratoriumonderzoek. Beide personen zitten in thuisisolatie en maken het volgens de GGD Zeeland naar omstandigheden goed. Met deze twee nieuwe besmettingen is het totaal aantal Corona-patiënten in Zeeland op vijf komen te liggen. Eerder werden inwoners van Scharendijke, Goes en Serooskerke (W) gediagnosticeerd met het nieuwe Coronavirus.

GGD Zeeland brengt in kaart met wie deze nieuwe patiënten contact hebben gehad (het zogeheten contactonderzoek). “GGD Zeeland blijft alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland kan verspreiden”, zo legt de GGD nogmaals uit.

Besmetting voorkomen
Zowel het RIVM als de GGD Zeeland benadrukken dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan een goede hand- en hoesthygiëne. "Dit doe je door je handen regelmatig te wassen, te hoesten en te niezen in de binnenkant van je elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken en geen handen te schudden. Zo voorkom je allerlei ziektes", aldus de GGD eerder vandaag.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via het telefoonnummer 0800-1351.​ Zie ook de website van het RIVM.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
waar is de mariniers discussie nu ? (11-3-2020 om 12:24)
merkel zegt dat waarschijnlijk 60-70% het gaat krijgen, wat gaat zeeland doen als 60-70% van de zeeuwen ziek thuis zit ? 60-70% van het personeel van de kerncentrale niet kan werken ? Ondertussen verdubbelt bijna het aantal besmettingen in zeeland, per dag...
Marco (11-3-2020 om 10:51)
Ze zouden het verplicht moeten stellen als mensen terug uit besmette gebieden komen zich te melden als ze naar Nederland komen en dan bij de grens opvangen. maar daar is het nu te laat voor. de regering deed niks en doet nu ook nog te weinig. dit gaat uit de hand lopen. ik waarschuw Nederland. over een maand heeft dit virus zich hier heel ver uitgebreid.
@jan (11-3-2020 om 00:01)
En hoe hou je precies welvaart en economieën tegen bij de grens? Ziektes laten zich niet stoppen door grenzen, moeder natuur houdt zich niet aan onze regels en wetten ;)
antonius (10-3-2020 om 23:16)
nou jan , ook al in paniek? kom op zeg laat je niet zo door de media van slag brengen
Jan (10-3-2020 om 21:56)
Ze hadden dit virus bij de grens tegen moeten houden. Dit wordt gewoon een olievlek die alleen maar groter wordt en niet meer te stoppen is.
Cookie-instellingen beheren