Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aantal Corona-patiënten opgelopen tot vijf

Toegevoegd: 10-03-2020, 18.50 uur - Update: 27-03-2020, 10.34 uur
Aantal Corona-patiënten opgelopen tot vijf
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeland zijn inmiddels vijf mensen besmet met het Coronavirus (COVID-19). Het gaat om een tweede inwoner uit Goes en een inwoner uit Heinkenszand.


De besmettingen zijn vandaag vastgesteld middels laboratoriumonderzoek. Beide personen zitten in thuisisolatie en maken het volgens de GGD Zeeland naar omstandigheden goed. Met deze twee nieuwe besmettingen is het totaal aantal Corona-patiënten in Zeeland op vijf komen te liggen. Eerder werden inwoners van Scharendijke, Goes en Serooskerke (W) gediagnosticeerd met het nieuwe Coronavirus.

GGD Zeeland brengt in kaart met wie deze nieuwe patiënten contact hebben gehad (het zogeheten contactonderzoek). “GGD Zeeland blijft alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland kan verspreiden”, zo legt de GGD nogmaals uit.

Besmetting voorkomen
Zowel het RIVM als de GGD Zeeland benadrukken dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan een goede hand- en hoesthygiëne. "Dit doe je door je handen regelmatig te wassen, te hoesten en te niezen in de binnenkant van je elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken en geen handen te schudden. Zo voorkom je allerlei ziektes", aldus de GGD eerder vandaag.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via het telefoonnummer 0800-1351.​ Zie ook de website van het RIVM.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (11-3-2020 om 20:00)
Diegenen die denken dat je dit, of andere virussen aan de grens kunt tegenhouden leven in Cuckooland.
VdVonck (11-3-2020 om 19:20)
Tuurlijk Marco, ik kom dagelijks in een risicogebied en voel me nog kiplekker. Het is ook echt een kwestie van hygiëne. Heb meer angst om kanker te krijgen dan Corona. Hiv verspreidt zich ook sneller.
AntiGSM (11-3-2020 om 16:24)
@Recht op informatie ?; dat premium gedoe van de PZC is heel makkelijk te omzeilen hoor! En kost je niks! Installeer Google Chrome en maak gebruik van "nieuw incognito venster". Dan kun je alles weer lekker voor niets lezen!
Recht op informatie ? (11-3-2020 om 14:30)
Vind het maar raar dat de PZC corona berichtgeving achter een "premium" zet waar je voor moet betalen. Het lijkt mij een beetje te belangrijk om hier dan een geldwoeker op te gooien.
what GOES around... (11-3-2020 om 13:22)
Ik vermoed dat onder sociale druk de dorpelingen elders dan op hun eigen dorp waar ze worden aangekeken en weg gestaard worden hun boodschappen aan het doen zijn...
@jan (11-3-2020 om 12:44)
Ga jij dan op de grens staan? Dan klmt het vast allemaal goed
Cookie-instellingen beheren