Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

37 Nieuwe besmettingen, 1 ziekenhuisopname

Toegevoegd: 04-08-2020, 14.27 uur
37 Nieuwe besmettingen, 1 ziekenhuisopname
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de afgelopen week zijn 37 nieuwe coronabesmettingen in de provincie vastgesteld. Er is één nieuwe ziekenhuisopname gedaan. Dat blijkt uit de recentste corona-update van het RIVM.


Sinds 27 februari is bij 894 Zeeuwen definitief corona vastgesteld. Over de afgelopen twee weken lag het totaal aantal nieuwe Zeeuwse besmettingen op 73. De meeste daarvan waren in Goes (14x), Middelburg (16x) en Vlissingen (17x). Het aantal nieuwe besmettingen afgelopen week was vrijwel gelijk aan dat in de week ervoor.

In totaal 154 personen werden tot nu toe opgenomen in het ziekenhuis. De nieuwste ziekenhuisopname is die van iemand uit de gemeente Goes. Corona eiste in onze provincie tot nu toe 70 levens.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (6-8-2020 om 12:50)
Jose, Behalve een foutief woordje, zie ik geen onzin. De maatregelen zijn tegen de grond wet in. Dat is nou eenmaal een feit, elke boete die geven word voor 1.5 meter afstand of niet dragen van een mondkapje hoeven niet betaald te worden als je deze aanvecht. Ben wel blij dat je alleen deze zin onzin vind. Zou meer eerder druk maken om de rest dan om dat zinnetje.
Inwoner (5-8-2020 om 09:48)
En de cijfers van de toeristen? Zo weet ik uit persoonlijke ervaring dat niet alleen die 12 Belgen uit Cadzand-Bad besmet waren.
Jose (5-8-2020 om 00:37)
Bram Jij zegt in je een na laatste zin; kraam geen onzin uit. Lees je laatste zin eens,,,is alleen maar onzin.
Bram (4-8-2020 om 19:25)
Michel, waar heb je het over? De meeste mensen worden niet eens ziek van corona laat staan dat ze dood gaan. Kijk de cijfers er maar op na. Ik ken mensen die positief getest zijn zonder klachten en zelf de GGD zegt tegen hun je mag gewoon naar buiten zonder klachten. Daar komt dat nog steeds 40% minder doden zijn dan met een gewone griep. Laat je niet zo bang maken joh. En kraam geen onzin uit wat wat je zegt is echt onzin sorry. De maatregelen zijn de onze grond wet in ga daar beter voor vechten!!!!
Michel (4-8-2020 om 16:51)
Met dank aan die lieden die zich nergens van aantrekken en denken, wat heef ik erom , ik ga mijn gang een dode meer of minder zal mijn een worst wezen. Aan deze lieden wil ik zeggen,( vooropgesteld) het is te hopen dat jullie er niet aan dood gaan, maar het zal wel helpen dat jullie ook eens ziek worden. Dan kijken of jullie er nog zo over denken.
Cookie-instellingen beheren