Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Politie grijpt in op te druk strand in Wemeldinge

Toegevoegd: 30-05-2020, 23.10 uur
Politie grijpt in op te druk strand in Wemeldinge
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - De politie heeft zaterdag ingegrepen toen het te druk werd op het strand bij Wemeldinge. Vanwege de drukte is besloten de parkeerplaatsen bij het strand tijdelijk te sluiten.


De gemeente Kapelle meldt dat zaterdag meerdere meldingen binnenkwamen over drukte op het strand. “Onder andere door feestende jongeren. Dit gedrag kunnen wij niet accepteren. De burgemeester heeft daarom in samenspraak met de politie besloten de parkeerplaatsen bij het strand in Wemeldinge te sluiten”, zo meldt de gemeente.

De politie laat weten dat zij direct naar aanleiding van de meldingen ter plekke is gegaan en vervolgens na aankomst direct strandgasten heeft aangesproken. “We hebben hierbij aangegeven dat dit absoluut niet kan en hierop zijn zij allen direct vertrokken”, aldus de politie.

Kapelle laat weten dat de afsluiting nog het gehele Pinksterweekeinde geldt. “Wij zullen de locatie dit weekend blijven monitoren op drukte. Indien blijkt dat het ondanks de afsluiting nog steeds te druk is op het strand en de landelijke richtlijnen in strijd tegen het coronavirus niet worden nageleefd, zijn wij genoodzaakt het strand te sluiten. Het strand bezoeken mag, maar houdt hierbij 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte”.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (31-5-2020 om 15:48)
helemaal eens met Kees en Peter was jij daar bij om zo te oordelen over de BOA'S? ik denk het niet dus slaat dit nergens op .ze zullen heus wel eens verkeerd zijn met het bekeuren ,maar dat kan je aanvechten .en we doen allemaal wel een keer iets fout .zitten ze ons toch ook niet gelijk op ons nek .en als jij denkt dat jij het beter kan meld je aan.voor de duidelijkheid ik ben GEEN BOA.maar wel iemand die vind dat fout gedrag bestraft mag worden
anoniem (31-5-2020 om 13:52)
De groepen die tot het einde bleven hebben zelfs zoveel mogelijk hun eigen rommel, en dat van anderen die gelijk weggingen bij aankomst politie, opgeruimd. Verder geen tijd gekregen om op te ruimen want als ze binnen 10min het strand niet zouden verlaten kregen ze allemaal een boete.
Mar (31-5-2020 om 12:38)
@Peter De BOA "zal wel weer". Hoezo, je stond er naast ?? nee dus.
Fake (31-5-2020 om 10:19)
Hmm, de PZC meld dat het ging om een auto met geluidsinstallatie op de dijk en dat er erg veel troep achterbleef en dat het hier helemaal niet om jongeren ging..
Peter (31-5-2020 om 09:51)
Ik zag wat foto’s van dit feest, 4 a 5 politie agenten en een handhaver-BOA. Terwijl die agenten in gesprek gaan en erop sommeren het strand te verlaten zal Die BOA wel weer allemaal boetes uitgedeeld hebben. Die lui kunnen echt geen “hulpverlenen” en zijn er enkel maar om boetes uit te schrijven.
Kees (31-5-2020 om 08:18)
Wat een slap beleid. En de gemeente mag de troep die achter gelaten is opruimen. Betalen we er indirect ook nog aan mee. Ik had ze voor de keuze gesteld. Iedereen een boete of zelf opruimen.
Cookie-instellingen beheren