Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Nieuwe noodverordening Coronacrisis

Toegevoegd: 16-03-2020, 22.45 uur
Nieuwe noodverordening Coronacrisis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft een nieuwe noodverordening afgekondigd om ook de nieuwste maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus goed te kunnen handhaven.


Zaterdagavond publiceerde de VRZ een eerste noodverordening om ervoor te zorgen dat kon worden ingegrepen als groepen van meer dan 100 personen samen zouden komen. In het uiterste geval zou dankzij de verordening strafrechtelijke vervolging ingesteld kunnen worden.

Zondagmiddag werd door het kabinet bekend gemaakt dat onder meer eet- en drinkgelegenheden, sportscholen en sauna’s moesten sluiten. Om ook deze nieuwe maatregelen te kunnen handhaven is door de Veiligheidsregio een nieuwe noodverordening opgesteld welke inmiddels van kracht is.

De nieuwe noodverordening geldt, net als de door het kabinet ingestelde maatregelen, tot en met maandag 6 april. “Indien de maatregelen niet langer noodzakelijk zijn, zal deze verordening zo spoedig mogelijk worden ingetrokken”, zo is te lezen in het document op de site van de VRZ.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Paul Stoltink (17-3-2020 om 09:31)
Afstand houden bij kassa ? Bescherm uzelf en medemens ! Houd 1,5 mrt. Afstand van elkaar ? Dit is te realiseren met markering ! Ouderen gehandicapten altijd voorrang verlenen ! Svp niet .meer dan een bepaald aantal mensen per m2 toestaan in winkel ! .
Cookie-instellingen beheren