Vrouw uit Serooskerke (W) besmet met Corona

Toegevoegd: 10-03-2020, 13.58 uur - Update: 27-03-2020, 10.34 uur

Vrouw uit Serooskerke (W) besmet met Corona
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (W) - Er is een derde besmetting met het Coronavirus in Zeeland: een inwoonster van Serooskerke in de gemeente Veere heeft het virus, zo heeft de GGD Zeeland zojuist bekendgemaakt.

De vrouw is volgens de GGD in Noord-Italië geweest en daarna ziek geworden. De patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed, zo zegt de GGD. Dat de vrouw besmet is met het zogeheten COVID-19-virus, is vandaag bevestigd na laboratoriumonderzoek door het RIVM.

GGD Zeeland brengt momenteel in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad; het zogeheten contactonderzoek. Tegelijkertijd geeft de organisatie aan alert te blijven op nieuwe besmettingen en hetzelfde protocol te blijven toepassen als nieuwe patiënten worden gevonden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. "Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland kan verspreiden", aldus de GGD.

Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere: “Ik heb inmiddels telefonisch contact met mevrouw gehad en vind het heel vervelend wat mevrouw en haar familie op dit moment meemaken. Ik heb vernomen dat mevrouw goed heeft gehandeld op advies van het RIVM en GGD Zeeland. Ik heb het volste vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen. De gemeente heeft nauw contact met GGD Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland.”

Besmetting voorkomen
Zowel het RIVM als de GGD Zeeland benadrukken dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan een goede hand- en hoesthygiëne. "Dit doe je door je handen regelmatig te wassen, te hoesten en te niezen in de binnenkant van je elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken en geen handen te schudden. Zo voorkom je allerlei ziektes", aldus de GGD.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via het telefoonnummer 0800-1351.​ Zie ook de website van het RIVM.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mieke (12-3-2020 om 21:41)
Deurkrukken, pinapparaten, winkelwagentjes, producten die iemand heeft vast gehad, bibliotheekboeken, kleding die je past, pakjes die bezorgd worden, overal hebben mensen aangezeten en dan zo weinig besmettingen? En dat "quarantaine", met griep blijf je normaal toch ook thuis? Welke mensen overlijden? Ik vermoed de mensen die voor een gewone griep ook risico lopen. Dus voorzichtig met mij, ik zit in een risicogroep.
Gea (11-3-2020 om 19:14)
Beste witgoed, ik gooi GEEN papieren zakdoekjes in de wasmachine, die gooi ik natuurlijk WEG!!!!! Hehe, en trouwens, ik snap het allemaal hoor, in je elleboog nies en en hoesten, ellebogen tegen elkaar tikken als begroeting, afstand houden. Witgoed, je hoeft mij niets uit te leggen hoor, trouwens, ik werk in een instelling! Ranzig, ik houdt mij zeker aan de regels, wat hierboven staat doe ik al WEKEN! Will, de zakdoekjes wassen of weggooien, nu zal ik het goed zetten.
Witgoed monteur (11-3-2020 om 12:55)
GEA gooit papieren wegwerp zakdoekjes in haar wasmachine als maatregel tegen corona...Zie je wel dat de helft er helemaal niets van snapt ?
Ranzig (11-3-2020 om 12:33)
@ gea, gebruik jij geen wegwerp zakdoekjes dan !!! Je houd je dus helemaal niet aan de regels !
bram goeree (11-3-2020 om 08:46)
misschien eens vlugger en meer testen .als dan het excuus is dat er te weinig testen zijn moet de overheid maar zorgen dat die er wel komen .en misschien een strenger beleid ,zeker voor mensen die in de risico gebieden zijn geweest .dit wordt wel in andere landen gedaan .maar hier komen we weer met half bakken maatregelen die per plaats ook nog verschillend zijn .moeten er soms nog veel meer besmettingen bij komen voordat Nederland.eens daadkrachtig gaat optreden ?
Gea (10-3-2020 om 21:30)
Ik krijg nu net een melding binnen van een 22jarige vrouw, die zegt nu zelf, dat ze het allemaal overdreven vindt, het hele dorp weet het nu. Ik vraag mij nu af. Is dat zo erg. Hier in Serooskerke is ook een vrouw met het corona virus aangetroffen, ik ben " blij" dat ik het weet, ik houdt mij aan de regels. Geen handen schudden, in de elleboog hoesten en nies en, geen groepen mensen bezoeken. En wat je met besmette zakdoekjes moet doen? Gelijk in de wasmachine doen, doe ik ook.