Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Al 95 coronapatiënten ontslagen uit ziekenhuizen

Toegevoegd: 29-04-2020, 10.54 uur
Al 95 coronapatiënten ontslagen uit ziekenhuizen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanuit de Zeeuwse ziekenhuizen zijn inmiddels in totaal zeker 95 coronapatiënten ontslagen. Dat blijkt uit cijfers van ZorgSaam en het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz).


Vanuit het ZorgSaam-ziekenhuis waren tot vanochtend 35 coronapatiënten ontslagen. Vanuit het Adrz werden tot gisteravond in totaal 60 COVID-19-patiënten geteld die in thuisisolatie verder konden herstellen. Een maand geleden, op 1 april, stond de tussenstand nog op 33 coronapatiënten die de Zeeuwse ziekenhuizen inmiddels hadden mogen verlaten.

Bij het Adrz lagen gisteren nog 10 coronapatiënten. Vijf van hen lagen op de Intensive Care (IC). Bij ZorgSaam lagen gisteren nog vijf coronapatiënten: drie op de IC en twee op de zogeheten cohort-afdeling. Alle COVID-19-patiënten op de Terneuzense IC zijn inmiddels van de beademing af.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (29-4-2020 om 17:08)
Als de regels versoepeld worden gaat het geheid de verkeerde kant op. De meeste mensen houden echt geen anderhalve meter afstand. En sta je op anderhalve meter afstand dan schuiven ze gewoon er tussen van : ik pas er net tussen hihi.
Nel (29-4-2020 om 15:45)
Mee eens Bram, ik zie het ok gebeuren de mensen nemen het niet mer zo nauw. Het lijkt wel alsof de goede cijfers een gevoel geeft van ziezo dat heben we weer gehad. Ik hou mijn hart vast als straks Zeeland overspoelt gaat worden door toeristen. Dat kan gewoon nie goed gaan. We zien het in Duitskand al, een tweede golf! Ik ben geen zwartkijker zijn maar een realist. Vanmorgen voor de zoveelste keer een contact met mijn kleinzoontjes gehad, mooi maar ik was naderhand verdrietig want hoe lang gaat dit nog duren en halen we niet weer een nieuwe corona crisis aan. Wij doen ons best, blijven zoveel mogelijk thuis maar wat gaan de toeristen doen nu er nog niets te doen is?? Zwerven uit over het eiland, fietsen wandelen boodchappen doen!
bram goeree (29-4-2020 om 13:52)
dat zijn bemoedigende cijfers ,nu maar hopen dat dit zo laag blijft met de komende versoepeling van de maatregelen.dus mensen het gaat de goede kant op maar we zijn er nog lang niet.dus blijf je verstand gebruiken .ik zie al op meer plaatsen dan de 1,5 m niet meer zo nou genomen word .dat is niet goed ,zelfs gevaarlijk .kans op een nieuwe uitbraak en daar zit niemand op te wachten .zeker de ziekenhuizen niet
Cookie-instellingen beheren