Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Rabelink: 'Dagelijks leven overhoop gegooid'

Toegevoegd: 20-03-2020, 16.23 uur
Burgemeester Rabelink tijdens zijn videotoespraak.
Burgemeester Rabelink tijdens zijn videotoespraak.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Het Coronavirus heeft ons dagelijkse leven flink overhoop gegooid maar er ontstaan ook veel hartverwarmende initiatieven. Dat zegt burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland in een videotoespraak.


“Tot voor kort stonden we nog met elkaar op het sportveld, aten we een hapje in een restaurant , gingen onze kinderen naar school en konden wij gewoon naar ons werk.. Door het coronavirus is ons dagelijkse leven flink overhoop gegooid. Dat is voor iedereen wennen en zeker niet altijd makkelijk. Maar we zullen er met z’n allen het beste van moeten maken”, zo zegt Rabelink.

Volgens Rabelink maken veel mensen zich zorgen. “Zorgen om hun dierbaren, om hun bedrijf, hun personeel en zelfs hun eigen bestaan. Het coronavirus raakt ons hard. Ik leef ontzettend mee met iedereen die direct of indirect door het virus getroffen is.”

Rabelink: “Ik ben enorm dankbaar voor alle mensen die zich - op welke manier dan ook - dagelijks inzetten. Of u nu in de zorg werkt of elke dag de schappen in de supermarkt vult: dank daarvoor. We kunnen simpelweg niet zonder u. Dat geldt zeker ook voor het onderwijs. Ik heb veel respect hoe alle scholen op Schouwen-Duiveland met deze situatie omgaan en scholieren waar mogelijk op afstand les blijven geven of opvangen.”
 

GezondheidGezondheid

 

Toeristen
De burgemeester laat weten dat ook hij zich zorgen maakt over de toestroom van toeristen. Alle Zeeuwse gemeenten, waaronder dus ook Schouwen-Duiveland, hebben daarom eerder deze week een brief naar het Rijk gestuurd met de vraag om landelijke maatregelen. “Want 1 ding is zeker: een grote toeloop zorgt voor grote problemen. Sociale contacten zijn daarbij vrijwel niet in te perken en onze medische zorg kan heel snel overvraagd worden. We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben want spoed is in dit geval zeker geboden”, zo zegt Rabelink.

De burgervader zegt ook hoopvol te zijn. “Ik zie veel hartverwarmende initiatieven van inwoners, organisaties en ondernemers om elkaar te steunen. Zo doen veel mensen boodschappen voor mensen die dat zelf niet kunnen en helpen ondernemers elkaar met creatieve en ludieke initiatieven. Ik ben trots op deze saamhorigheid en betrokkenheid. Ik ben trots op Schouwen-Duiveland”, zo zegt Rabelink.

Rabelink roept inwoners van Schouwen-Duiveland nog wel iedereen op om zich aan de maatregelen te houden. “Mijd grote groepen mensen, houd afstand tot anderen en blijf waar mogelijk binnenshuis. Blijf rustig en houd rekening met anderen. Ook als u boodschappen gaat doen.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene Carbaat (20-3-2020 om 21:09)
Toeristen die hulp nodig hebben terug sturen naar land van afkomst, moet er niet aan denken dat een inwoner van Zeeland hulp nodig heeft maar deze niet kan krijgen omdat er een toerist zijn plaats in beslag neemt. Toeristen blijf thuis is mijn oproep in ieder zijn veiliheid.
Cookie-instellingen beheren