Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Politie: 'Wees een beetje lief voor elkaar'

Toegevoegd: 18-03-2020, 14.11 uur
Politie: 'Wees een beetje lief voor elkaar'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - De politie roept via social media op om ook (of juist) in deze tijd “een beetje lief” voor elkaar te zijn. Vanwege het Coronavirus werken veel mensen thuis maar dat baart hulpverleners zorgen. Het zou wel eens kunnen leiden tot een toename van huiselijk geweld, zo is inmiddels door verschillende media gemeld.


Het politieteam Zeeuws-Vlaanderen laat via Instagram weten vandaag al drie meldingen te hebben gehad over problemen in de relationele sfeer. Bij alle meldingen ging de politie ook daadwerkelijk ter plekke, zo is te lezen in het Instagrambericht.

Vanochtend werden agenten naar Heikant gestuurd na een melding van huiselijk geweld. Er was geen sprake van een strafbaar feit en daarom is alleen bemiddeld. Wel is de situatie vastgelegd in het politiesysteem en zal informatie worden gedeeld met Veilig Thuis. Veilig Thuis Zeeland is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling in Zeeland.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pluskat (18-3-2020 om 18:21)
Ik hoop het ook maar gezien het asociale hamstergedrag is de vriendelijkheid en sociale gedraging in de maatschappij ver te zoeken en men weet het. Maar ga geen argumenten zoeken want dan gaan mensen schreeuwen en dan vliegt speeksel in het rond en zo...
AntiGSM (18-3-2020 om 17:34)
Ze zitten nu ook ineens met een oervervelende pubers opgescheept die ongeveer 15 uur per dag bezig zijn met de smartphone. Die nemen dan al liggend je bank, je t.v en de rest in beslag. Dat valt dan toch wel even tegen.....zou je blij zijn als ze of naar school zijn of dat je zelf naar het werk mag.
Cookie-instellingen beheren