Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Vrouw slaat politieagent met ademanalyseapparaat

Toegevoegd: 30-03-2024, 09.54 uur
Vrouw slaat politieagent met ademanalyseapparaat
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - De politie arresteerde zaterdagnacht 2024 rond 03u30 in de Kennedylaan een bestuurder (v) vanwege haar gedrag. De vrouw liet onder andere haar auto achter op een rotonde.


Een voorbijganger zag in de nacht van vrijdag op zaterdag de vrouw drie keer de rotonde nemen in de Kennedylaan. De vrouw (41) uit Terneuzen stopte midden op de rotonde, stapte uit en liep weg. De voorbijganger maakte zich zorgen of het wel goed ging met de vrouw en informeerde de politie.

Toen de politie ter plaatse kwam, roken de dienders dat de vrouw gedronken had en eisten dat ze meewerkte aan een blaastest. Dat weigerde ze en ze sloeg naar de agent met de ademanalyse. De verdachte verzette zich tegen haar arrestatie en uitte beledigingen.

 Ze werd naar een cel gebracht voor nader onderzoek, zoals een controle of ze een geldig rijbewijs heeft. Er wordt na afsluiten van het onderzoek een proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Agenten vonden in haar auto een wapenstok op de bijrijdersstoel. Het wapen is in beslag genomen. 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (1-4-2024 om 14:25)
@Sonja --> het is verwerpelijk als je onder invloed van drank en/of verdovende middelen uit de lijst van de Opiumwet een voertuig bestuurt. Het onderscheid tussen geslacht is niet relevant te noemen. Gelijke monniken, gelijke kappen. Maar hiermee is dit verhaal nog niet gedaan, want deze dame wilde niet meewerken aan een ademanalyse op vordering van een politie-agent. Het meewerken aan een ademanalyse is altijd verplicht, of je wel hebt gedronken of niet doet er niet toe. De politie-agenten hebben meer te doen dan bij elke staande houding, de discussie aan te gaan met lastige burgers. De weigering van de ademanalyse is strafbaar gesteld in art. 163 lid 2 jo 176 lid 3 WVW.
Emergo (31-3-2024 om 13:46)
Dan heb je het emanciperen van vrouwen kennelijk gemist.
Sonja (30-3-2024 om 14:46)
ik weet dat er geen verschil mag bestaan tussen man en vrouw wat deze zaak betreft, maar het valt steeds meer op dat er meer "DAMES" dronken achter het stuur zitten, vindt het nog erger dan mannen, asociaal gedrag !
Tuinman (30-3-2024 om 12:30)
Ze wou de auto op de hoek van de rotonde zetten. Even laten brommen tot dinsdag, dan voor laten komen. Met tuig moet je geduld hebben.
Ad Jonkers (30-3-2024 om 11:24)
Ze had het bord "einde rotonde" gemist waarschijnlijk. Voorlopig maar even vast laten zitten!
john (30-3-2024 om 11:23)
Zal wel iets meer geweest zijn dan een paar glaasjes wijn
Cookie-instellingen beheren