Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Twee arrestaties na mishandelen vrachtwagenchauffeur

Toegevoegd: 05-04-2024, 10.50 uur
Twee arrestaties na mishandelen vrachtwagenchauffeur
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

RITTHEM - Op een parkeerplaats aan de Engelandweg bij Ritthem is in de nacht van donderdag op vrijdag een vrachtwagenchauffer ernstig mishandeld. Twee personen zijn hiervoor aangehouden, zo meldt de politie.


Omstreeks 00.35 uur werd melding gemaakt van een mishandeling op de parkeerplaats van een koffiehuis. Bij aankomst van de hulpdiensten werd een zwaargewonde Bulgaarse vrachtwagenchauffeur aangetroffen. "Hij bleek te zijn mishandeld", aldus de politie. De 64-jarige Bulgaar liep een dubbele beenbreuk op en is naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

Een getuige verklaarde dat de man in de cabine lag te slapen en dat er rond middernacht door twee personen werd aangeklopt. De getuige had gezien dat de brandblusser van de vrachtwagen was gehaald en daarmee andere trucks werden ondergespoten. Tevens werd een voorruit ingeslagen. Even later zag de melder de gewonde man op de grond liggen. Hij belde 112 waarna eenheden van zowel de politie als de Koninklijke Marechaussee ter plekke kwamen.

Ter plaatse werden twee verdachten aangehouden: een 28-jarige man uit Kerkwijk en een 46-jarige man uit Aalst. Zij bleken flink onder invloed van alcohol te verkeren. De man uit het Gelderse Kerkwijk blies een waarde van 735 Ug/l en de man uit het Brabantse Aalst blies 835 U/gl. "Het lijkt te gaan om een conflict tussen truckers onderling", zo heeft de politie laten weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert (5-4-2024 om 10:59)
Lekker dan. Waar gaat dit heen als je je collega zo toetakeld, conflict of niet en andere vrachtwagens beschadigd. Lekker collegiaal. Gelukkig zijn ze gepakt en waarschijnlijk 2 drankrijders van de weg. Met 735 en 835 U/gl ben je om 6.00 of 7.00 niet nuchter.
Cookie-instellingen beheren