Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Twaalf ziekenhuisopnames, drie overlijdens

Toegevoegd: 31-12-2020, 17.41 uur
Twaalf ziekenhuisopnames, drie overlijdens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een hoog aantal nieuwe ziekenhuisopnames en ook enkele nieuwe sterfgevallen. Dat is hetgeen het RIVM vandaag bekend heeft gemaakt met betrekking tot de dagelijkse coronacijfers voor Zeeland.


In de 24 uur voorafgaand aan vanochtend 10.00 uur werden bij het RIVM 3 Zeeuwse overlijdens gerelateerd aan COVID-19 gemeld. Het totaal aantal Zeeuwse sterfgevallen door het virus sinds de eerste officiële Zeeuwse besmettingen in maart is hiermee op 127 komen te staan. Op 1 augustus waren dit er nog 69. De nu overleden personen komen uit de gemeenten Middelburg (1x) en Terneuzen (2x).

Het aantal ziekenhuisopnames steeg vandaag met maar liefst 12 patiënten. Het totaal aantal opnames is nu de 300 gepasseerd en staat op 302. Exact de helft hiervan werd geregistreerd voor 1 augustus. De vandaag gemelde opgenomen patiënten komen uit de gemeenten Borsele (4x), Middelburg (3x), Schouwen-Duiveland (3x), Terneuzen (1x), Vlissingen (1x).

Vandaag werden ook 146 nieuwe Zeeuwse besmettingen gemeld. Het totaal staat nu op 10.462 besmette Zeeuwen sinds het begin van de pandemie. Op 1 augustus stond de teller nog op 'slechts' 867 Zeeuwse coronabesmettingen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat in de 'eerste golf' het testbeleid er wel heel anders uitzag: toen werd veel minder vaak getest als iemand coronaklachten had, nu worden soms mensen zonder klachten (preventief) getest.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yeah! (31-12-2020 om 18:57)
Ik denk dat er veel meer Zeeuwen het virus hebben gehad. Virus is namelijk al maanden voor de lockdown in het rioolwater van Italie gevonden en toen zonder lockdown verging de wereld ook niet. Happy Newyear.
Peter (31-12-2020 om 18:08)
Niet te geloven, dat er weer mensen zijn overleden aan corona terwijl er een vaccin klaar ligt. Schande!
Cookie-instellingen beheren