Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Veere sluit opnieuw straten vanwege drukte

Toegevoegd: 04-08-2020, 16.36 uur
Veere sluit opnieuw straten vanwege drukte
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

DOMBURG - De gemeente Veere gaat vanaf morgen straten in de kernen Domburg, Veere en Zoutelande afsluiten omdat vanwege het voorspelde mooie weer extra drukte wordt verwacht.


Tot en met dinsdag 11 augustus wordt zowel in de kernen als op de stranden extra drukte verwacht. "Om te voorkomen dat het te druk wordt in de drie kernen en bezoekers geen anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden, neemt de gemeente een aantal preventieve maatregelen", zo legt de gemeente uit.

In Veere worden de Kaai en de Oudestraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers, met uitzondering van bestemmingsverkeer. In Domburg wordt de route Ooststraat-Markt-Weststraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers, met uitzondering van bestemmingsverkeer. Er wordt een omleiding ingezet buiten de kern voor bezoekend autoverkeer.

In Zoutelande zal de afsluiting gelden voor gemotoriseerd verkeer en fietsers in de Langstraat. Ook hier is bestemmingsverkeer uitgezonderd. De gemeente gaat ook weer corona-coaches inzetten: minimaal drie in Veere, minimaal drie in Veere en minimaal twee in Zoutelande. In Veere worden ook nog twee verkeersregelaars ingezet. In Domburg zijn dat er vier.

Op de website www.strandwijzerveere.nl is overdag te zien hoe druk elk strand is. "We roepen dan ook op vóór een bezoek aan de Veerse stranden deze website te raadplegen. Zo wordt voorkomen dat het op de stranden te druk wordt en bezoekers geen anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden", aldus de gemeente.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (5-8-2020 om 17:04)
Jaap wat denk je van het onzalige plan om in het Veerse meer te gaan bouwen!! Helaas staan er al en aantal vreselijke dingen daar n het water maar dit kan niet langer toch?? Zeeland is Zeeland niet meer. Wij zijn vandaag gaan fietsen rond Krabbendijke omdat Walcheren te vol is met toeriten die denken dat men hier geen rekening hoeft te houden met de corona. Los daarvan Zeeland wordt overstroomt. Ik kan niet meer met de fiets Middelburg in als inwoner van Middelburg want de toeristen nemen alles in beslag. Ik voel me gediscrimineerd momenteel, ben niet meer thuis in mijn eigen stad en wordt weggestuurd.Maar ja GELD toch!??
Mar (5-8-2020 om 16:31)
@Jaap Werkgelegenheid niet van belang ????
Jaap (5-8-2020 om 11:27)
Los van de coronacrisis bestaat er al vele jaren forse overlast door het uit de hand gelopen toerisme, mede veroorzaakt door het schadelijke beleid van de gemeente Veere en de provincie. Begin eens met in te grijpen in het autoverkeer met zijn overlast in de dorpen, veroorzaakt door, jawel, daar zijn ze weer: die hinderlijke toeristen. Voer flinke parkeertarieven in (in Zoutelande, hoe is het mogelijk, nog steeds gratis parkeren), Flinke verhoging toeristenbelasting, en de helft van de veel te veel bestaande horeca en verblijfsaccomodaties opruimen.. Maar ja, als hier alleen al over gedacht zou worden, staat de hele toeristensector, gerelateerd aan VVD en CDA en zelfs SGP op zijn achterste benen met een drammer als Kees Bierens voorop.
willem (4-8-2020 om 18:08)
ze moeten alle niet zeeuwen weren--ze willen niet snappen dat het virus muteert. tevens zijn ze bang om de horeca tegen zich in het harnas te jagen. gezondheid gaat VOOR de euro's.
Nel (4-8-2020 om 17:16)
En gelooft men nu echt dat dit werkt?
Cookie-instellingen beheren