Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en enkele buien, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Beademingsapparaten ambu's naar ziekenhuizen

Toegevoegd: 07-04-2020, 14.49 uur
In totaal worden 80 apparaten beschikbaar gesteld aan de ziekenhuizen.
In totaal worden 80 apparaten beschikbaar gesteld aan de ziekenhuizen.
© Foto: Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Witte Kruis Zeeland heeft 15 beademingsapparaten in bruikleen gegeven aan ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland. Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid stelde ook 15 apparaten beschikbaar, Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond deed dat met 50 apparaten.


“Deze ‘ventilatoren’ komen uit onze ambulances”, zo legt de Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid uit.
“In een ambulance kan het apparaat in principe gemist worden, omdat beademen daar ook handmatig kan gebeuren, al is dat iets omslachtiger. Alleen tijdens een rit met een IC-patiënt van de ene kliniek naar de andere hebben we zo’n ventilator onderweg echt nodig, maar dat zien we altijd van tevoren aankomen. Voor die gevallen blijft in elke uitrukpost een apparaat beschikbaar, zodat een ambulanceteam het kan oppikken wanneer het nodig is. De kwaliteit van de ambulancezorg is dan ook niet in het geding”, zo zegt de ambulancedienst.

De apparaten kunnen worden ingezet op afdelingen waar patiënten met corona worden behandeld en verpleegd. “De apparatuur is schaars en er kan op korte termijn een gebrek aan ontstaan. In dat geval kunnen ziekenhuizen direct aankloppen bij het Regionaal Overleg Acute Zorgketen, dat de uitgeleende spullen beheert”, zo vertelt de ambulancedienst op haar website.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (7-4-2020 om 22:26)
Zoveel respect voor de zorg .we zyn zoo trots op de zorg ..Die zoo keihard werken.en zorgen en het zoo zwaar hebben Diep en diep respect.Veel kracht en sterkte toegewenst .
Cookie-instellingen beheren