Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe

Toegevoegd: 21-07-2020, 16.30 uur
Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het aantal coronabesmettingen in Zeeland is de afgelopen week verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die de GGD Zeeland vanmiddag bekend heeft gemaakt.


In de afgelopen twee weken zijn er 60 besmettingen bijgekomen. Er is één persoon opgenomen in het ziekenhuis. De meeste besmettingen waren in de gemeente Goes, maar ook op Walcheren, Noord-Beveland, Tholen en Sluis. Op Schouwen-Duiveland en in midden en Oost-Zeeuws-Vlaanderen zijn geen nieuwe gevallen gemeld.

Van de Zeeuwse testen zijn relatief veel mensen positief getest: 2 tot 2,9 procent.De afgelopen dagen heeft de GGD de testcapaciteit al uitgebreid van 410 testen per dag vorige week, naar 580 nu. Vanwege de drukte wordt dat versneld uitgebreid naar 1000. Mede dankzij de opening van een nieuwe testlocatie op Walcheren, begin augustus.

Ook landelijk is er sprake van een stijging van het aantal besmettingen. In een week tijd is het aantal besmettingen verdubbeld van 534 naar 987. Ook het besmettingsgetal is toegenomen naar 1,29. Dat betekent dat honderd besmette patiënten nu 129 andere mensen besmetten. Om het virus in te dammen moet het besmettingscijfer op en het liefst onder de 1 liggen. Sinds 15 maart is het besmettingsgetal niet zo hoog geweest.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Irene Corbet (28-7-2020 om 10:13)
Ik snap nog steeds niet dat men zo laks is en ook dat de overheid nog sprak over de voorraad tests die er op voorraad lagen. Er zal in no time een tekort dreigen en dat hebben ze dan weer niet voorzien. Als we even naar de cijfers wereld wijd kijken dan is de verdubbelingstijd wereldwijd ca. 38 dagen . Dat betekent dat we eind van dit jaar 16x16 miljoen=256 miljoen bevestigde besmettingen hebben. Tegen een sterfte percentage van 4% leidt dit tot 10 miljoen doden. En nu nog maar feesten, geen afstand houden, klagen over de inperking van vrijheden en doen of er niets aan de hand is. Nu kunnen de mensen nog gesteund worden als we met zijn allen de schouders er onder zetten. Straks is de pot leeg en de economie naar de klote.
euro tekens in de ogen (28-7-2020 om 06:55)
@ willen, die campinghouders, de eigenaar die het geld in zijn zak steekt, komt vast niet eens op zijn eigen park, of in zeeland. veel werkgevers geven er gewoon niets om of hun personeel dood neervalt of niet. Die "motten" hun geld of anders is het dreigen dat de hele zeeuwse economie in elkaar stort en dat wil niemand, gewoon een vorm van chantage/afpersing.
Kees (27-7-2020 om 17:06)
De dierenbescherming sloeg ook al alarm hoorde ik. Onder de dieren zijn weer veel slachtoffers gevallen door corona Met name onder de ezels en rund die geen anderhalve meter afstand houden.
willem (26-7-2020 om 12:44)
lekker doorgaan met toeristen binnen te halen. want o o o de campinghouders enz hebben euro's nodig en denken niet aan besmettingen. dat hadden ze in den haag kunnen weten maar nee: euro's zijn belangrijker. shame on all of u.
Michel (26-7-2020 om 11:46)
Met de hoop ,dat de vakanties weer gauw voorbij zijn. En dat Zeeland weer het rustiger landje wordt. Zoals het nu gaat, zitten we niet op te wachten. Wat het sluiten betreft , eigenaren van cafe´s sluiten zelf hun deuren, dat is hun eigen schuld. als ze optreden zoals het moet dan hebben ze geen problemen.
hier mag alles (25-7-2020 om 07:45)
zal ik het dan maar zeggen ? die buitenlandse toeristen zijn een plaag en verpesten alles voor iedereen, en gaan dan lekker weer naar huis.
Cookie-instellingen beheren