Weerbericht:
Bewolkt en lokaal mist, overdag geleidelijk zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe

Toegevoegd: 21-07-2020, 16.30 uur
Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het aantal coronabesmettingen in Zeeland is de afgelopen week verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die de GGD Zeeland vanmiddag bekend heeft gemaakt.


In de afgelopen twee weken zijn er 60 besmettingen bijgekomen. Er is één persoon opgenomen in het ziekenhuis. De meeste besmettingen waren in de gemeente Goes, maar ook op Walcheren, Noord-Beveland, Tholen en Sluis. Op Schouwen-Duiveland en in midden en Oost-Zeeuws-Vlaanderen zijn geen nieuwe gevallen gemeld.

Van de Zeeuwse testen zijn relatief veel mensen positief getest: 2 tot 2,9 procent.De afgelopen dagen heeft de GGD de testcapaciteit al uitgebreid van 410 testen per dag vorige week, naar 580 nu. Vanwege de drukte wordt dat versneld uitgebreid naar 1000. Mede dankzij de opening van een nieuwe testlocatie op Walcheren, begin augustus.

Ook landelijk is er sprake van een stijging van het aantal besmettingen. In een week tijd is het aantal besmettingen verdubbeld van 534 naar 987. Ook het besmettingsgetal is toegenomen naar 1,29. Dat betekent dat honderd besmette patiënten nu 129 andere mensen besmetten. Om het virus in te dammen moet het besmettingscijfer op en het liefst onder de 1 liggen. Sinds 15 maart is het besmettingsgetal niet zo hoog geweest.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
boten bij de vis (25-7-2020 om 07:31)
@ visser, u denkt dat booteigenaren met een dure ligplaats zonder fatsoenlijke toegang meer rechten hebben dan een ander ? Als u zoveel geld heeft koopt u dat toegangspad en dat viskraam toch ? dan bent u er vanaf. Indien u dus niet zoveel centjes heeft als u pocht dan moet u gewoon uw mond houden en achteraansluiten bij de rest. U stelling is belachelijk, gaan we straks goedkope winkeltjes in de stad sluiten omdat de klanten van de dure winkels "last" hebben van die goedkope klanten ? Een straatverbod voor iedereen die onder modaal verdient ? waar verdiende u uw boot trouwens mee ? Nee, zo een maffia staat als u wil... ik zou zeggen verhuis naar suriname of colombia of zo, daar voelt u zich vast beter thuis.
jens bah bah (25-7-2020 om 07:23)
@ Angele Rensink, dat zijn zeker van die jensen aanhangers, jensen is dan van de openbare omroepen gepleurd maar spuwd zijn gehersenspoelde door trump betaalde propaganda op o.a. youtube. Vorige week beweerde hij nog dat alles in amerika beter was en daar helemaal geen covid probleem is. Deze week hoor je hem daar natuurlijk niet meer over. jensen liegt alles aan elkaar voor zijn tshirt verkoop. wat dat betreft kan hij zo de politiek in bij de pinokkio vvd partij, die gaan ook over lijken voor geld.
Michel (24-7-2020 om 21:18)
@Angele Rensink, hier ben ik het helemaal mee eens. Maar zolang er van die mensen rondlopen die zich van niemand aantrekken en denken. zal mij een zorg zijn. Moeten we oppassen.
Angele Rensink (24-7-2020 om 13:43)
Naar mijn idee is er een soort hetze ontstaan tegen de 1,5 meter samenleving door mensen die dit niet meer (willen) accepteren, die niet verder kijken dan hun neus lang is en die niet in staat zijn de gevolgen van een tweede en waarschijnlijk VEEL grotere uitbraak te overzien. Dat zij daar zelf het slachtoffer van worden is nog tot daar aan toe, dat zij mensen die wèl de regels in acht nemen daarin meeslepen vind ik niet te verteren!
Visser (23-7-2020 om 21:52)
Zondag even naar onze boot geweest op Yerseke, je moet dan langs een viswinkel lopen via een pad, en dat is de enigste manier om bij de steigers te komen. Werkelijk het stikte van de toeristen en chinezen die daar buiten in de rij stonden om een visje te kopen. Gewoon hutje mutje op elkaar, hooguit 0.5 meter !!!! en als ik 50 man zeg dan overdrijf ik niks... Wij als booteigenaren met een dure ligplaats konden er niet langs... Ze raken je zelfs aan zo weinig ruimte heb je nog om te lopen, BELACHELIJK!!!! Corona komt via alle kanten op deze manier Zeeland binnen, en als je kijk op de snelwegen bij mooi weer, bijna 50% van de auto's die Zeeland binnenrijd heeft een WITTE kentekenplaat. VREEMD HE ZOVEEL BESMETTINGEN INEENS IN ZEELAND???????
Ed (23-7-2020 om 18:35)
@ Frederik Ik vind het toch wel heel opvallend dat ik in de binnenstad van Goes heel veel Belgen zie zonder mondkapje en geen 1,50 meter afstand houden. Dus....... Teleurgesteld in de Nederlandse burger??? De belgjes zijn geen haar beter als ze niet in eigen land zijn ;)
Cookie-instellingen beheren