Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oud-GGD medewerkers aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen

Toegevoegd: 22-10-2022, 01.09 uur
Oud-GGD medewerkers aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft dinsdag 18 oktober twee voormalige GGD-medewerkers aangehouden die ervan worden verdacht te hebben gefraudeerd met vaccinatiebewijzen. Het tweetal gaf vaccinatiebewijzen uit, zonder dat mensen daadwerkelijk waren gevaccineerd met een vaccin tegen het coronavirus.


De GGD Zeeland constateerde de fraude waarna zij direct aangifte deden bij de politie. De politie is, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in Zeeland-West-Brabant, een onderzoek gestart dat heeft geleid tot de aanhouding van twee vrouwen.

De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten. De politie en het OM zetten het onderzoek naar de fraude en eventuele betrokkenen voort. Het vermoeden is dat zo’n 300 personen een vals vaccinatiebewijs hebben gekregen. Volgens de politie worden die bewijzen ongeldig verklaard.

 

Zie ook:

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Inwoner (22-10-2022 om 16:46)
Je zal maar elke 6 maanden om die rotzooi moeten. Het is van de zotte dat men op deze manier mensen en de vrijheden die zij hebben aan banden leggen! De meeste patiënten waren 65+, te dik en hadden al onderliggende problemen, maar gezonde mensen injecteren mer iets qat een test is....
Arnold (22-10-2022 om 15:42)
@Cynthia. Ik neem aan dat jij je tegen geen enkele ziekte hebt laten vaccineren. Geen enkele vaccinatie geeft namelijk 100% bescherming. En bij elke ziekte is aangetoond, dat er gevaccineerde mensen toch ziek zijn geworden. Ook bij andere ziektes waar je na besmetting immuun zou moeten zijn, zijn er wel mensen die het vaker krijgen. Als tegenhanger van jou persoonlijk relaas, heb ik al de coronaprikken wel gehad, kom ik 3x per week heel dicht bij veel verschillende mensen (ook die lopen te hoesten en proesten) en heb tot op de dag van vandaag geen corona gehad. Ik ga liever af op de mening van de wetenschap, dan op de mening van ene Cynthia.
Emergo (22-10-2022 om 14:20)
@Cynthia Het onderwerp was fraude niet de vraag of wel/niet gevaccineerd is/moet worden. Die discussie hebben we a) al tig maal gezien en is b) zinloos.
Michel (22-10-2022 om 12:31)
@Cynthia, dan heb je heel veel geluk gehad.
Michel (22-10-2022 om 12:29)
Het is te hopen dat deze as´s een behoorlijke hoge gevangenisstraf en daar bovenop een hoge boete krijgen.
Cynthia (22-10-2022 om 11:12)
@Drica, ik zie juist díe mensen die zich trouw elke keer weer vaccineerden omvallen met corona. Hier thuis niet gevaccineerd, allemaal 1x corona gehad en daarna niet meer. Terwijl we toch close bij corona-patiënten geweest zijn (wat we niet wisten, maar wat achteraf bleek). Ja, we waren ziek van omicron. Nee, het was geen pretje, maar dat is een flinke griep ook niet. We waren ellendig, maar nergens zo ver dat we naar het ziekenhuis moesten. Ik zie het nut van een vaccinatie niet in, zeker niet omdat je alsnog ziek kunt worden (dat zie ik nu om me heen) en omdat je alsnog besmettelijk bent!!
Cookie-instellingen beheren