Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier wethouders in gemeente Hulst besmet met corona

Toegevoegd: 14-10-2020, 19.13 uur
Vier wethouders in gemeente Hulst besmet met corona
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

HULST - Vandaag is gebleken dat vier van de vijf wethouders van de gemeente Hulst positief zijn getest op corona. Zij hebben griepachtige klachten. De vijfde wethouder wordt nog getest.


De besmettingen hebben geen ingrijpende gevolgen voor het dagelijkse bestuur van de gemeente. De wethouders proberen zo goed mogelijk van huis uit te werken en contact te onderhouden. Burgemeester Jan-Frans Mulder – die met vakantie was – is teruggekeerd en werkt ook vanaf thuis.

De gemeentelijke dienstverlening gaat ongewijzigd door. De gemeentewinkel is gewoon geopend en de gemeente is telefonisch bereikbaar. De gemeentelijke organisatie is wel – mede conform de landelijke maatregelen – tot het minimale afgeschaald. Dat wil zeggen dat bijna alle medewerkers van huis uit werken.

Gebleken is dat ook twee raadsleden van de gemeente Hulst positief zijn bevonden. De GGD voert – in samenwerking met de gemeentesecretaris - bron- en contactonderzoek uit. Op dit moment is de bron nog niet bekend.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danker (16-10-2020 om 11:20)
Gemeentelijke superspreaders
Johan (15-10-2020 om 10:06)
Deze mensen kun je op basis van hun wethouderschap toch wel een voorbeeldfunctie toedichten. Toch zijn ook zij besmet geraakt. Mensen houd afstand van elkaar en hou je aan de coronaregels. Zelfs iets meer doen als wat de regels volgens de letter voorschijven kan geen kwaad. Je hebt het virus gemakkelijk te pakken en ziek zijn is afzien.
John (15-10-2020 om 09:46)
Das lekker, vind het wel belangrijk dat het openbaar gemaakt wordt, welke wethouders het zijn !!!
R2 (15-10-2020 om 09:18)
Mooi voorbeeld hoe deze zich aan de regels houden. Of zouden deze dit allemaal afzonderlijk hebben opgelopen. Welke draai zullen ze daar weer aan geven.
Cookie-instellingen beheren