Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer jongeren beboet voor negeren noodverordening

Toegevoegd: 10-04-2020, 23.06 uur
Weer jongeren beboet voor negeren noodverordening
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

ZIERIKZEE - De politie heeft vrijdagavond weer jongeren moeten bekeuren voor het negeren van de noodverordening. Ditmaal gebeurde dat in Zierikzee.


De politie deelde de boetes uit bij de voetbalkooi aan de Scheldestraat. Via Instagram laat de politie weten dat er 6 jongeren op de bon zijn geslingerd voor het negeren van de noodverordening. Bij de voetbalkooi staat een bord dat samen spelen en sporten mag mits er genoeg afstand gehouden wordt en er niet meer dan 3 personen tegelijk samen zijn.

Donderdag werd bekend gemaakt dat in onze provincie tot nu toe zeker 48 boetes waren uitgedeeld voor het overtreden van de regels uit de noodverordening rond het coronavirus. Daar zijn er inmiddels dus weer ten minste 12 bij gekomen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hugo (12-4-2020 om 02:45)
Ik zou als 16 jarige dat samenscholingsverbod ook aan mijn laars gelapt hebben, zeker wanneer ze er bij zeggen dat jongeren vrijwel geen risico lopen.
de Jong (11-4-2020 om 15:11)
Misschien was dat fabeltje van de regering aan de jongeren verkopen dat zij er toch geen last van zouden hebben niet zo een heel goed idee..
bram goeree (11-4-2020 om 13:27)
ik kan best wel snappen dat het zeker voor ''jongeren '' als dit lang duurt niet leuk is ,maar het gaat ook niet leuk zijn dat deze maatregelen weer verlengd moeten worden omdat zij misschien de nieuwe infectie haarden gaan zijn door hun gedrag .door dat gedrag treffen ze de gehele samenleving.jongeren denk daar eens over na .iedereen wil weer terug naar een zo normaal mogelijk leven maar dan moeten we daar wel allemaal aan mee werken .hou het vol ook voor jullie bestwil
rini de jonge (11-4-2020 om 11:35)
en ze moeten eens een keer weekje meelopen op de ic voor straf
bram (11-4-2020 om 01:20)
jammer om te zeggen, maar als de politie nog een paar plekken kan gebruiken waarbij jongeren samenhokken met meer dan 3 personen, zou ik zeggen rij even over de boulevard, stop even bij het ouwe Brittannia hotel, ietsje verderop bij de ijsverkoper (oud strandhotelbuurt) en je vindt nog een paar aardige plekken waar een boete zeer terecht is ten aanzien van de opgelegde voorwaarden m.b.t. corona besmetting. Ik snap die jongeren trouwens niet hoor, jullie kunnen toch ook lezen? ach ja misschien ook niet, maar dan toch.....
Cookie-instellingen beheren