Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Onvoldoende afstand: Zes jongeren bekeurd

Toegevoegd: 10-04-2020, 09.36 uur
Onvoldoende afstand: Zes jongeren bekeurd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In Terneuzen heeft de politie vannacht bij twee afzonderlijke situaties in totaal zes jongeren bekeurd omdat zij niet voldoende afstand hielden.


Bij beide situaties was volgens de politie sprake van een groepje van drie personen dat in een auto zat. De politie laat weten 's nachts regelmatig jongeren te zien die samen rondrijden of ergens in een auto zitten te 'chillen' maar dat een groot deel van de jongeren daarbij wel het aantal personen in een auto beperkt. De genoemde zes deden dat dus niet en zullen daarom elk een boete krijgen van 390 euro, zo laat de politie weten.

Gisteren werd overigens duidelijk dat in onze provincie tot nu toe zeker 48 boetes waren uitgedeeld voor het overtreden van de regels uit de noodverordening rond het coronavirus. Landelijk zijn inmiddels meer dan 1.400 bekeuringen uitgedeeld, zo werd eerder deze week bekend.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny (11-4-2020 om 14:15)
@Jan en @klaas... wat een onderontwikkelde gedachtes gaan er bij jullie om in jullie hoofd pffff. Je zal wel anders piepen als zoon chilledende jongen jouw IC bedje bezet houdt denk ik. Man man man, wat zijn er toch nog een stel dutsen op de wereld....
Jan (10-4-2020 om 15:23)
390 euro boete elk? Dat is gewoon crimineel
bram goeree (10-4-2020 om 12:57)
jammer dat het zo moet .denken die idioten dat zij het niet kunnen krijgen en/of doorgeven .wat zijn er nog stomme mensen .gelukkig dat de overgrote meerderheid het wel snapt
jan (10-4-2020 om 12:41)
ik heb vanmorgen 9 overduidelijke toeristen zien langslopen, vaak met een rugzak dus makkelijk herkenbaar. lekker wandelen. de politie heb ik dus niet gezien. al een week niet
klaas (10-4-2020 om 12:18)
Triestig als dat het nieuwe verdien model is bij de politie.
Joris (10-4-2020 om 11:24)
@Hein: Hersenloze types inderdaad. Nu een beetje oppassen en jij en je omgeving leven straks nog lang en gelukkig of nu chillen en feesten en straks naar adem happen op de ic. Kortzichtige losers, dat zijn het.
Cookie-instellingen beheren