Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Onvoldoende afstand: Zes jongeren bekeurd

Toegevoegd: 10-04-2020, 09.36 uur
Onvoldoende afstand: Zes jongeren bekeurd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In Terneuzen heeft de politie vannacht bij twee afzonderlijke situaties in totaal zes jongeren bekeurd omdat zij niet voldoende afstand hielden.

Bij beide situaties was volgens de politie sprake van een groepje van drie personen dat in een auto zat. De politie laat weten 's nachts regelmatig jongeren te zien die samen rondrijden of ergens in een auto zitten te 'chillen' maar dat een groot deel van de jongeren daarbij wel het aantal personen in een auto beperkt. De genoemde zes deden dat dus niet en zullen daarom elk een boete krijgen van 390 euro, zo laat de politie weten.

Gisteren werd overigens duidelijk dat in onze provincie tot nu toe zeker 48 boetes waren uitgedeeld voor het overtreden van de regels uit de noodverordening rond het coronavirus. Landelijk zijn inmiddels meer dan 1.400 bekeuringen uitgedeeld, zo werd eerder deze week bekend.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hein (10-4-2020 om 10:35)
Gisterenavond in de buurt van t ailland zat men ook gezellig te bbqen onder afdak met minimaal 8 personen. Ook van die intelligente mensen die dus denken dat t wel kan en dus hersenloze types blijken te zijn.