Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Emergis start supportlijn zorgmedewerkers

Toegevoegd: 10-04-2020, 09.15 uur
De supportlijn voor zorgmedewerkers is te bereiken via 0113-267090.
De supportlijn voor zorgmedewerkers is te bereiken via 0113-267090.
© Foto: Emergis
Door: Roland de Jong

KLOETINGE - Emergis start met een speciale supportlijn voor Zeeuwse zorgmedewerkers die vanwege de coronacrisis te maken krijgen met bijvoorbeeld stress of overbelasting.


De organisatie lanceerde begin deze maand al een speciale telefoonlijn voor iedere Zeeuw die vanwege de pandemie behoefte had aan tips, hulp, advies of een persoonlijk contact: 0113 26 70 80. Voor zorgmedewerkers is daar nu een speciaal telefoonnummer naast gekomen: 0113 26 70 90. De algemene lijn is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 tot 21.00 uur. De lijn voor zorgmedewerkers is geopend op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur.

Volgens Emergis kunnen zorgmedewerkers vanwege de uitbraak van het coronavirus te maken krijgen met overbelasting door de oplopende zorgvraag. “Ze kunnen zorgen hebben over besmettelijkheid van de patiënt of cliënt en de gevolgen hiervan voor zichzelf of voor hun naaste familie. Daarbij komen ze meer dan ooit terecht in stressvolle of ingrijpende situaties wat weer kan leiden tot slechter slapen, angstig worden of prikkelbaarheid. Met onze supportlijn willen we bijdragen aan een gevoel van rust en veiligheid voor onze collega's en deskundig advies kunnen geven waar nodig”, zo zegt Emergis.

Via de speciale themawebsite www.emergiscoronavirus.nl kunnen mensen overigens ook ondersteuning vinden bij vragen over angstgevoelens, eenzaamheid, piekeren, slecht slapen etc. “Er wordt uitleg gegeven waarom je in deze tijd meer last kan hebben van bepaalde angst of onrust en wat je er tegen kunt doen”, zo legt Emergis uit.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dove helpt de blinde (10-4-2020 om 15:31)
de ene kapot bezuinigde gezondheidsdienst mag de andere kapot bezuinigde zorg gaan helpen. Hoe zat het ook weer met de wachtlijsten in de psychiatrie ? Was dat niet een paar jaar ? Maar ziekenhuisspecialisten en psychiaters verdienen tonnen per jaar, dat wel. Maar wat zijn de kosten voor alle uitval van personeel in de zorg die onvermijdelijk gaat komen? Veel meer dan die bezuinigingen ooit hebben "opgeleverd" natuurlijk... Gewoon weer uitzuigende korte termijn graaien wanprestatie van de regering die liever bezig is met hun multi miljonairs plintenklotser vrinden maar nog geen mondkapje van een paar euro over heeft voor dat zorgpersoneel...
de Slachtoffers (10-4-2020 om 12:21)
Als je ziet hoe die worden gebruikt als slaven voor het politiek welzijn der politieke graai miljonairs snap ik dat ze een psycholoog nodig hebben, heel nederland kan straks naar de psych dankzij deze regering en hun leugenachtige verdraaiende smoespraat die wordt uitgeslagen.
Cookie-instellingen beheren