Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Bergse diepsluis Tholen tijdens Paasweekend gesloten

Toegevoegd: 10-04-2020, 22.25 uur - Update: 11-04-2020, 10.40 uur
Bergse diepsluis Tholen tijdens Paasweekend gesloten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

THOLEN - De Bergse diepsluis bij Tholen wordt komend Paasweekend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat heeft voorzitter Jan Lonink van de Veiligheidsregio Zeeland vanavond bekendgemaakt.


De voorzitter heeft besloten om tot sluiting over te gaan nadat in de afgelopen dagen sprake was van grote drukte op en rondom het strandje en de toegangswegen. Ook werden maatregelen zoals de 1.5 meter afstand houden niet nageleefd en was er sprake van asociaal verkeersgedrag.

De sluitingsmaatregel wordt genomen op grond van de Noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland van 8 april 2020. Het is verboden om in het aangegeven gebied met gemotoriseerd verkeer, zoals auto-, motor-, scooter- en bromfietsverkeer, aanwezig te zijn in het gebied van de Bergse diepsluis met het kennelijke doel tijdelijk te verblijven.

De maatregel gaat zaterdag om 08.00 uur in en duurt tot uiterlijk maandag 13 april 22.00 uur.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (11-4-2020 om 04:41)
waarom niet gewoon zeeland op slot? zag dat bij arnhem werd GEADVISEERD niet verder te vrijden, maar dat advies werd niet opgevolgd--ze reden rustig verder. doorrijden? 5.000 euro boete. dan leren ze het wel af. iedereen moet binnen blijven maar buitenlanders mogen naar de stranden. zijn de euro's belangrijker dan gezondheid??
Cookie-instellingen beheren