Weerbericht:
Vannacht een mistbank. Overdag geregeld zon, in het zuiden en midden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Demonstratie tegen coronaregels in Goes

Toegevoegd: 19-01-2021, 20.24 uur - Update: 20-01-2021, 13.08 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes heeft vanavond een groep mensen geprotesteerd tegen de coronamaatregelen van de overheid. De politie hield de situatie in de gaten maar de demonstratie verliep rustig en de agenten hoefden dan ook niet in te grijpen.


De bij de gemeente aangekondigde demonstratie begon rond 19.00 uur bij het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan en verplaatste zich vervolgens naar de Grote Markt. Een groep van zo'n 60 personen verzamelde zich hier vervolgens voor enkele toespraken. Hierin werd door de sprekers onder meer ingegaan op de demonstratie op het Amsterdamse Museumplein waarbij de politie moest ingrijpen met onder meer een waterkanon.

Volgens de sprekers bestaat ten onrechte het beeld dat alle mensen die deelnemen aan demonstraties tegen de coronaregels ook relschoppers zijn. Door de sprekers werd opgeroepen om het protest vanavond rustig te laten verlopen en zo geschiedde. Zo'n 20 politieagenten hielden de situatie - deels vanaf afstand - in de gaten maar zij hoefden niet in te grijpen. Dat niet iedereen onderling anderhalve meter afstand hield, werd gedoogd. Rond 20.00 uur werd de groep verzocht weer uit elkaar te gaan en hieraan werd goed gehoor gegeven: enkele minuten later was het plein voor het Stadskantoor weer helemaal leeg.

In Goes werd al eerder gedemonstreerd tegen de coronaregels. Zo vond half oktober een onaangekondigde demonstratie plaats. In november vond vervolgens een tweede demonstratie plaats. Daarbij werd één persoon aangehouden maar zijn zaak werd later geseponeerd.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (24-1-2021 om 17:45)
Beste demonstranten.... is dit jullie enige bijdrage aan de samenleving?
Thijs (24-1-2021 om 16:07)
Galileo Galilei zou in zijn tijd ook wApPiE genoemd worden door mensen zonder argumenten. Want volgens de kerk was de aarde het middelpunt is van het heelal. En als zij dat zeggen, dan is dat waar. Daar behoor je zelf niet rationeel over na te denken, dat wordt voor je gedaan en anders moeten je vrijheden afgenomen worden. Wat ook gebeurde bij Galileo. Gelukkig weten we inmiddels wel beter. Het benoemen van feiten is niet altijd gewenst, zeker als dat kan betekenen dat dit ten koste gaat van macht. En dat is waar dit hele circus nu ook om draait. Geld en macht. Niets meer dan dat. En dan vooral inspelen op emotie van de mensen met 'besmettingscijfers'. Kijkende naar de toeslagenaffaire zie je hoeveel de overheid echt geeft om de bevolking.
Jos (24-1-2021 om 14:51)
Ben het helemaal eens met JAMMER ga daar maar eens op zieken great reset, wef, world economic forum, Daar rutte ook naar toe is geweest, de, e plannen worden nu doorgevoerd. Vd week weer een meeting Davis. We blijven in deze situatie minimaal tot, 2022-23. Mensen wordt wakker en laat de tv 'n keer uit. Ze veranderen telkens het scenario,. Eerst ic omlaag, dan besmettingen, dan weer Britse virus, denk je dat na vaccinatie alle vrijheid terug krijgt echt niet. Maar daar komen jullie wel achter als het te laat is. Met angst in de mens kun je alles met ze doen.
W.S.M. ( Tim Fakkeldij (23-1-2021 om 13:22)
Jammer ( 20-1-2021)@ Best jammer dat er mensen zijn die blindelings achter al die complotdenkers aan lopen, zelf denken is bet wel heel lastig. En wat U voorogen heeft is toch al jaren bekend in o.a; Noord Korea? Iedereen gelijk maar maar de top is gelijker.
Michel (22-1-2021 om 09:51)
@GijsDeweldenkende, grammatica fouten, kan best zijn. Maar ik zie eerder, dat u op de teentjes bent getrapt als er een reactie komt die u niet zint. Maar een ding is zeker, zolang er mensen zijn zoals u die denken dat het maar een griepje is , zullen we nog een lange weg moeten gaan voordat we weer in het normale zijn.
GijsDeweldenkende (21-1-2021 om 20:12)
@Michel Hoe kan ik uw reactie serieus nemen als het stikt van de grammaticale fouten? En wat heeft dat geen wat u zegt er mee te maken? Cijfers zijn cijfers, voor u maakt dat blijkbaar niet uit. U bent niet serieus te nemen Michel.
Cookie-instellingen beheren