Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Weer vier Zeeuwen definitief besmet met Corona

Toegevoegd: 19-03-2020, 16.37 uur - Update: 19-03-2020, 16.45 uur
Weer vier Zeeuwen definitief besmet met Corona
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vandaag is bij vier Zeeuwen het Coronavirus vastgesteld. Het gaat om inwoners van Zuid-Beveland en Walcheren.


De GGD Zeeland meldt dat middels laboratoriumonderzoek is vastgesteld dat inwoners van Krabbendijke, Oostkapelle, Vlissingen en Yerseke het virus hebben opgelopen. In totaal zijn nu 37 inwoners van Zeeland gediagnostiseerd met het COVID-19-virus. Hoeveel van hen op dit moment (nog) in het ziekenhuis liggen, is niet duidelijk. Gisteren meldde ZorgSaam nog wel dat op dat moment twee Coronapatiënten in het Terneuzense ziekenhuis op de Intensive Care (IC) lagen.

Hulpverleners in onze provincie krijgen inmiddels ook te maken met schaarste op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen als mondkapjes, veiligheidsbrillen en schorten. Ambulancedienst Witte Kruis roept op om materialen in te leveren. North Sea Port heeft inmiddels bedrijven gevraagd om beschermingsmiddelen te doneren. Dow Benelux heeft inmiddels 1.500 mondkapjes afgeleverd.

Kaart Coronabesmettingen Zeeland
Hieronder de bijgewerkte kaart met bevestigde Coronabesmettingen (klik op de plaatsen voor het aantal per plaats). 

 

 Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM.
Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.
Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (19-3-2020 om 19:37)
Nu al geen mond kapjes meer en het ergste moet nog komen. Italië is inmiddels China voorbij in het dodental. En nog geen lockdown in Nederland bizar!!
Cookie-instellingen beheren