Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer drie Zeeuwen met coronavirus overleden

Toegevoegd: 31-03-2020, 15.44 uur - Update: 31-03-2020, 16.01 uur
Weer drie Zeeuwen met coronavirus overleden
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nog eens drie Zeeuwen met het coronavirus zijn overleden. Het totaal aantal Zeeuwse sterfgevallen staat nu op 13. Vijftien personen zijn sinds gisteren positief getest op het virus. Dat meldt de GGD Zeeland zojuist.


De 10 Zeeuwen die sinds gisteren positief zijn getest op het virus, komen uit Burgh-Haamstede, Goes (2x), Middelburg (2x), Sas van Gent, Sint-Annaland (2x), Sluis, Terneuzen, Tholen (2x), Vlissingen en Zierikzee (2x). Het totaal aantal positief geteste mensen is opgelopen tot 177. Vanochtend waren er 32 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis in Terneuzen, waarvan 8 op IC. Hoeveel patiënten er op dit moment in het Adrz liggen met het virus, is niet bekend.

De GGD blijft benadrukken dat het belangrijk is te letten op goede hand- en hoesthygiëne. "Heb je geen klachten? Vermijd grote groepen, houdt in elk geval een afstand van 1,5 meter tot andere personen aan en werk thuis als het kan. Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en beperk (sociale) contacten. Krijg je er ook koorts bij? Dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden", zo legt de GGD Zeeland uit.

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde vanochtend dat de komende dagen op allerlei plaatsen in de provincie extra zorgplaatsen gecreëerd waar coronapatiënten kunnen worden verpleegd. In het Antoniusziekenhuis in Oostburg is sinds vandaag een speciale afdeling voor coronapatiënten die ondersteunende medische en verpleegkundige zorg kan geven. Voor Zeeland wordt nu rekening gehouden met zo’n 150 extra zorgplaatsen. “Naast bestaande zorglocaties zal waarschijnlijk ook uitgeweken moeten worden naar andere locaties, bijvoorbeeld hotels”, zo liet de VRZ vanochtend weten.

Kaart Coronabesmettingen Zeeland
Hieronder de bijgewerkte kaart met de woonplaats van de 177 bevestigde Coronabesmettingen (klik op de plaatsen voor het aantal per plaats).

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rianne (31-3-2020 om 17:27)
Kinderen kunnen het ook krijgen, daarom verbaast het mij om een stuk of 20 kinderen op een kluitje bij elkaar in de speeltuin te zien.
Cookie-instellingen beheren