Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Korte route via België kan dure route zijn

Toegevoegd: 21-03-2020, 18.55 uur
Korte route via België kan dure route zijn
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeuws-Vlamingen die via België een kortere route willen nemen, lopen inderdaad de kans op een forse boete. Hierover was eerder onduidelijkheid.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland waren er de afgelopen dagen veel vragen rondom het reizen van Zeeuws-Vlaanderen via België naar bijvoorbeeld Breda. Probleem hierbij was het verschil in het reisbeleid van beide landen. Nederland raadt immers alle niet-essentiële reizen van en naar het buitenland af. Ze zijn echter niet verboden. België heeft alle niet-essentiële reizen van en naar het buitenland, waaronder Nederland, juist wel verboden en controleert op de handhaving van dit verbod.

“Navraag bij de Belgische autoriteiten leert dat in beginsel alleen reizen die voor werk worden gemaakt als essentieel worden beschouwd. De Belgische autoriteiten staan niet toe om het Belgische grondgebied te gebruiken voor een reis vanuit Nederland naar een andere bestemming in Nederland vanwege de kortere route”, zo zegt de Veiligheidsregio nu.

Volgens de Veiligheidsregio heeft België wel de passage van al het goederen- en dienstenverkeer gegarandeerd. “Nederland en België werken voor grensarbeiders in vitale sectoren en cruciale beroepen op zeer korte termijn een regeling uit om vertragingen bij het passeren van de grens tot het minimum te beperken”, zo laat de VRZ weten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Biggetje (23-3-2020 om 18:34)
Nou vlinder vind je dat niet een hele stomme opmerking. Waarom mag een Nederlander niet door heel Nederland reizen. Wij kunnen er niets aan toevallig een tunnel te MOETEN gebruiken.
Terneuzenaar (23-3-2020 om 10:39)
Niet zo haten op Zeeuws-Vlaanderen, Vlinder. Wij hebben ook niet om de overkant gevraagd ;-)
Vlinder (22-3-2020 om 12:31)
De Westerscheldetunnel moeten ze niet tol vrij maken en dit gaan ze ook zeker niet doen. Zeeuws Vlaanderen e.o. als je naar de overkant wilt gewoon tol betalen en anders blijf je maar lekker daar waar je zit.
fietser (22-3-2020 om 09:58)
Beste J de Vos, weet niet waar je zoon woont, maar vanaf de Westkade aan de kant van bebouwde kom SvGent kun je via het fietspad Rosier bereiken. Auto kun je daar parkeren waar het terrein van de vroegere CSM was. Simpel toch.
Hulstenaar (21-3-2020 om 23:13)
Ik werd vandaag bedreigd en uitgemaakt voor racist toen ik 4 ‘Belgen’ vroeg om wat meer afstand te houden bij de kassa van de Lidl. Op de parking kreeg ik nog een mooie middelvinger.
jan de vos (21-3-2020 om 21:37)
Mijn zoon werkt bij ROSSIER op de Westkade te Sas van Gent die fabriek is alleen te bereiken via Belgie omdat de Westkade vanaf Sas van Gent afgesloten is, staat op instorten, kun je dan wel je werk via Belgie bereiken.
Cookie-instellingen beheren