Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Ziekenhuizen zoeken mensen die willen bijspringen

Toegevoegd: 26-03-2020, 13.16 uur
Ziekenhuizen zoeken mensen die willen bijspringen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) en ZorgSaam roepen mensen met ervaring in de zorg (met name op de IC, AOA en SEH) zich te melden zodat zij eventueel kunnen worden opgeroepen als dat nodig is.


Door het coronavirus neemt de kans op extra drukte in de ziekenhuizen en op de intensive cares (IC’s) toe. ZorgsSaam en Adrz laten weten dat daarom op korte termijn ook hier extra handen nodig zijn. De ziekenhuisorganisaties roepen mensen met ervaring in de zorg daarom nu al op om zich te melden zodat ze kunnen worden ingezet als dat nodig is.

De ziekenhuizen zoeken mensen die zijn afgestudeerd als verpleegkundige, verzorgende of arts en die ervaring hebben op de Intensive Care (IC), de Acute Opname Afdeling (AOA) of de Spoedeisende Hulp (SEH). Heb je wel ervaring in de zorg, maar niet specifiek op deze afdelingen? Ook dan kun je je aanmelden. Dit geldt ook voor verpleegkundigen en artsen van wie de BIG-registratie - minder dan twee jaar - verlopen is.

Mensen die zich willen aanmelden, kunnen terecht op www.extrahandenvoordezorg.nl. Een week geleden nam ViaZorg Zeeland de coördinatie van beschikbaar zorgpersoneel al op zich.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren