Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Viazorg brengt zorgpersoneel in kaart

Toegevoegd: 17-03-2020, 20.10 uur
Viazorg brengt zorgpersoneel in kaart
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

GOES - Stichting Viazorg verandert vanwege het coronavirus tijdelijk de dienstverlening en vormt vanaf nu het Regiocoördinatiepunt voor zorg & welzijn in Zeeland. De organisatie gaat op verzoek van de GGD bekijken welke organisaties zorgpersoneel beschikbaar of juist nodig hebben en bemiddelt ook als bijvoorbeeld oud-zorgmedewerkers zich vrijwillig aanmelden om te helpen.

Afgelopen weekend is een landelijk initiatief gestart: Covid-19 extra handen aan het bed. Deze landelijke beweging roept medewerkers met een zorgdiploma en/of -achtergrond op om vrijwillig bij te springen. “De oproep heeft landelijk tot meer dan 2000 inschrijvingen van (oud) zorgpersoneel geleid. Viazorg zal met de mensen die zich voor Zeeland hebben aangemeld contact opnemen om hun mogelijkheden, kennis en ervaring in kaart te brengen, zodat eventuele matches gemaakt kunnen worden”, zo zegt Meike Coppoolse, woordvoerder van Viazorg.

“We gaan vraag en aanbod naar personeel en vrijwilligers verbinden en dienen als informatiepunt voor de Zeeuwse zorg en welzijnsorganisaties en andere betrokken partijen in dit proces. Viazorg zal ook de brug leggen met het (regionale) Rode Kruis, zodat ondersteuningsvragen en ondersteuningsaanbod van niet (para)medische aard daar terecht komt”, aldus Coppoolse.

Organisaties die extra capaciteit nodig hebben, of verwachten dat dit in de nabije toekomst het geval is, kunnen zich melden via het regiocoördinatiepunt contactpunt@viazorg.nl of telefonisch via 06-57397856. Voor spoedvragen is dit telefoonnummer ook in het weekend bereikbaar. Organisaties worden dringend opgeroepen om niet zelf contact te zoeken met collega-organisaties omdat zij vaak al de handen vol hebben en deze taak nu dus is neergelegd bij Viazorg. Zie ook de website.

Mensen die zich beschikbaar willen stellen voor 'Covid-19 extra handen aan het bed' kunnen zich inschrijven via deze website.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mosterd na de maaltijd- incompetentie troef (18-3-2020 om 15:49)
viazorg heeft zelf een heleboel vacatures van haar site gehaald laatst....en ze hadden personeel genoeg kunnen hebben https://www.nursing.nl/bijna-helft-nieuwe-zorgmedewerkers-binnen-2-jaar-weg-en-niet-vanwege-salaris/