Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

111 Ziekenhuisopnames, 312 besmettingen

Toegevoegd: 07-04-2020, 15.36 uur
111 Ziekenhuisopnames, 312 besmettingen
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het aantal Zeeuwen met het coronavirus dat is opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, is opgelopen tot 111. Het aantal besmette Zeeuwen ligt inmiddels op 312. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM vandaag heeft gedeeld. Omroep Zeeland meldt daarnaast dat inmiddels 28 Zeeuwen met het coronavirus zijn overleden.


De GGD Zeeland stopte eind vorige week met het publiceren van Zeeuwse cijfers. Het RIVM deelt de gegevens echter nog wel. De cijfers die vandaag zijn gemeld, geven een relatief goed beeld van de situatie op dit moment. Volgens het RIVM worden veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag namelijk pas op maandag administratief verwerkt en gerapporteerd waardoor ze vaak op dinsdag pas in de statistieken verschijnen en daardoor dan een piek veroorzaken.

Het totaal aantal ziekenhuisopnames van Zeeuwen stond zaterdag nog op 99 maar is nu dus opgelopen naar 111. Op 31 maart werden deze specifieke cijfers voor het eerst gedeeld. Toen ging het nog om 76 personen. In een week tijd zijn dus 35 extra ziekenhuisopnames geregistreerd.
 
Overzicht ziekenhuisopnames per gemeente (stand 7 april):

Borsele4
Goes8
Hulst6
Kapelle1
Middelburg13
Noord-Beveland1
Reimerswaal4
Schouwen-Duiveland9
Sluis6
Terneuzen17
Tholen31
Veere4
Vlissingen7
Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren