Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwing voor oplichting via corona-sms'jes

Toegevoegd: 26-12-2020, 10.20 uur
Waarschuwing voor oplichting via corona-sms'jes
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

GOES - Het politieteam Oosterscheldebekken waarschuwt voor een vorm van oplichting waarbij mensen sms'jes ontvangen met een link die zogenaamd verwijst naar een corona-testuitslag.


Heb je coronatest gedaan en wacht je op de uitslag, dan ontvang je van de GGD bericht via e-mail als de uitslag bekend is, mits je bij het aanvragen van de test een e-mailadres hebt ingevuld. Via SMS wordt wel éénmalig de afspraak bij de testlocatie bevestigd maar de GGD stuurt geen SMS om je te laten weten dat de testuitslagen binnen zijn, zo zegt de politie. De politie raadt mensen dan ook aan om sms'jes die anders vermelden weg te gooien en vooral niet op de links te klikken die in de berichten staan.

Als je een coronatest hebt gedaan via de GGD, dan is de uitslag nadien altijd op te vragen via www.coronatest.nl. Om de uitslag te kunnen zien moet je inloggen met DigiD. De GGD neemt ook nog telefonisch contact op mocht er een 'positieve' testuitslag zijn, oftewel: als je besmet blijkt te zijn met het coronavirus.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren