Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse politie: 'Denk goed na voordat je gaat rellen'

Toegevoegd: 25-01-2021, 19.01 uur - Update: 12-05-2021, 00.54 uur
Zeeuwse politie: 'Denk goed na voordat je gaat rellen'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse politie roept mensen die van plan zijn om te gaan rellen op om thuis te blijven en goed na te denken over de eventuele gevolgen voor hun toekomst. Vandaag werden in Goes al vier jongeren opgepakt die opriepen tot rellen in die plaats.


“Via diverse kanten krijgen we informatie dat er in onze eenheid opgeroepen wordt tot rellen. Als je dit van plan bent hebben we de volgende boodschap: Doe dit niet! Blijf thuis! Denk na! We treden hard op. Word je gepakt, krijg je een strafblad. Denk aan je toekomst!”, zo luidt de boodschap van de Zeeuwse politie.

De vier Goesenaren die vandaag werden opgepakt - 18, 19 (2x) en 21 jaar oud - zetten volgens de politie via social media als Snapchat en TikTok op tot rellen in de stad. Ze zijn in de loop van de dag gearresteerd en zitten nu vast in een politiecellencomplex. Naar aanleiding van de vier arrestaties zei de politie al de zaak hoog op te nemen.

De afgelopen dagen waren op verschillende plaatsen in het land al rellen, deels na protesten tegen de maatregelen rond het coronavirus. Bij de rellen lijken echter ook mensen betrokken wie het niet alleen om de coronaregels gaat. Demissionair minister-president Mark Rutte zei vandaag ook dat de rellen niets te maken hebben met protesteren of met het strijden voor de vrijheid. "Het is crimineel geweld en we zullen het ook als zodanig behandelen."

Tot nu toe hebben in onze provincie nog geen ongeregeldheden plaatsgevonden. Wel vonden al meerdere vreedzame protesten plaats zoals vorige week nog in Goes.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (27-1-2021 om 20:29)
Ha ha timsalabim spreekt u uit ervaring?? Sommige mensen zouden achteraf gezien een andere toekomst gehad willen hebben maar vog gooit roet in het eten. Politie waarschuwt hiervoor, helaas is dit voor U overbodige informatie want u weet alles al.
Rick (26-1-2021 om 15:31)
Zeeuw: ik heb eergisteren al gezegd: inderdaad het leger inzetten, maar dan geen gebruik van rubberkogels, maar met scherp schieten! Zachtere maatregelen zijn een gepasseerd station. Als het risico bestaat van doden en/of gewonden gaan ze pas nadenken: wil ik daar wel bij zijn??
Maar mark (26-1-2021 om 14:21)
Als je de filmpjes bekijkt....het overgrote deel zijn de kanspareltjes van onze maatschappij weer. Diezelfde lui die het al jaren verkloten maar niemand durft er wat van te zeggen. Geertje deed dat en die kon 3 jaar lang zichzelf voor de rechter verantwoorden.
Timsalabim (26-1-2021 om 09:53)
Wat een spierballen praat van de politie en dat strafblad heeft weinig effect op je toekomst. Zelfs een veroordeelde pedofiel kan een VOG aanvragen; er wordt namelijk gekeken naar het beroep en het misdrijf.
lois (25-1-2021 om 23:38)
en toch blijven ze stemmen op onze goedlachse huichelaar markus, ik snap het niet maar zal wel aan mij liggen
Zeeuw (25-1-2021 om 21:22)
eigenlijk is het zonde dat de mensen van de jaren 80 die de rellen hebben meegemaakt in die in die tijd dat jullie nu praten
Cookie-instellingen beheren