Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Nu ook coronatestlocatie in Vlissingen

Toegevoegd: 03-08-2020, 07.33 uur
Nu ook coronatestlocatie in Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Vanaf vandaag kunnen mensen met coronaklachten zich ook laten testen in Vlissingen. Walchenaren moesten tot nu toe naar Goes voor een coronatest.


De nieuwe testlocatie is te vinden aan de Sottegemstraat, naast de Vlissingse vestiging van het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz). Dankzij de nieuwe testlocatie kunnen volgens de GGD Zeeland tot wel 700 coronatests per dag worden uitgevoerd in de provincie. “Hiermee wordt voorbereid op de verwachte landelijke toename van testaanvragen”, zo zegt de GGD Zeeland.

In Goes, Terneuzen en Zierikzee werden eerder al corona-testlocaties geopend door Adrz en ZorgSaam. Kinderen tot 7 jaar worden door de GGD Zeeland getest. Vlissingen is als vierde locatie gekozen omdat hierdoor een goede verdeling van de Zeeuwse testlocaties zou ontstaan, zo zegt de GGD.

Afgelopen maand werden er volgens de GGD Zeeland zo’n 10.000 tests afgenomen. Heeft u klachten die gerelateerd zijn aan het coronavirus (COVID-19)? Dan kunt u een afspraak maken via het landelijke nummer 0800-1202. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Uitgezogen (3-8-2020 om 22:49)
@ klara, misschien in die peperdure privé kliniek aan de boule van die rijke campingboer door zorggeld nog rijker geworden multimiljardair dat het al eerder kon. Zie het maar zoals die compensatiekazerne, Vlissingen mag wachten tot ze een ons weegt en dan krijgen ze een tbs kliniek. In weze is zeeland de 3e wereld bananenprovincie van nederland. Niet voor niets is hier de besmetting bij de grootsten.
Sepcialist verdiend miljoenen (3-8-2020 om 22:35)
een dikke 8 maanden in de pandemie... walgelijke miskleunen zijn het
Vlokje (3-8-2020 om 20:24)
Te hopen dat er in Terneuzen ook weer een teststraat komt! In plaats van units omdat de teststraat een onvriendelijk! uiterlijk had. Lekker belangrijk... Het gaat hier om mensenlevens. In zo'n unit waar iedereen zit te hoesten en proesten zou je maar besmet raken. Is je test negatief, maar blijkt misschien later dat je het daar opgelopen hebt. In een ruimte van een paar m2. Ongelofelijk!
klara (3-8-2020 om 19:58)
wauw in de zogenaamde 3 de wereld is zoiets al maanden actief....... en nu in het "ontwikkelde "vlissingen , dit verdient een applause...... m.vr.gr een wereldreiziger
Moeder (3-8-2020 om 16:59)
Idd hè, Mike. Waarom laten testen als je alleen maar lichte klachten hebt? Die stokken in je keel en neus lijken me ook niet echt een pretje....
flut maatregelen (3-8-2020 om 16:16)
Niet nu ook, nu PAS !
Cookie-instellingen beheren