Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Noodverordening overtreden in woning Lewedorp

Toegevoegd: 05-04-2020, 13.50 uur
Noodverordening overtreden in woning Lewedorp
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

LEWEDORP - In een woning in Lewedorp werd vannacht door agenten de 59-jarige bewoner geverbaliseerd omdat hij de geldende noodverordening i.v.m. het coronavirus overtrad. De man had acht mensen op bezoek en in de ruimte waar zij waren kon niet de wettelijk toegestane veilige anderhalve meter afstand gehouden worden.


Agenten kwamen bij de woning nadat er klachten waren binnengekomen bij de politie over geluidsoverlast. Zij troffen een groep mensen in de woning in een ruimte die omgebouwd was tot een soort bar. De aanwezigen zijn allemaal gewaarschuwd en naar hun eigen huis gestuurd. Ook werd aangegeven dat de overlast van de harde muziek afgelopen moest zijn. De bewoner van de woning was van mening dat de noodverordening niet voor hem gold en dat hij niets te maken had met de geldende regels.

Enkele uren later kwamen weer klachten over het adres. De agenten zijn wederom naar de woning gegaan. Nu troffen zij enkel de bewoner aan in het huis, de muziek stond nog altijd heel hard. De man heeft een laatste waarschuwing gekregen voor wat betreft de geluidsoverlast. Met hem is afgesproken dat bij een volgende melding bekeurd gaat worden en dat mogelijk zijn apparatuur in beslag wordt genomen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Naomi (6-4-2020 om 19:13)
De tijd van waarschuwen mag nu wel voorbij zijn. Handhaven aub
Mar (5-4-2020 om 18:38)
@Jaap ben ik blij dat dit Nederland is en dat zotten die mensen achter de tralies willen knuppelen geen kans krijgen !
Jaap (5-4-2020 om 15:42)
Nou zeg dat is pas eens stevig optreden: met deze aso afspreken dat bij een volgende keer bekeurt gaat worden en de rotzooi in beslag genomen wordt, dit zal indruk maken. Achter de tralie’s knuppelen zou ik zeggen, maar ja, dit is Nederland.
Jaap (5-4-2020 om 15:39)
Helaas lopen op deze wereld figuren rond die helemaal achteraan in de rij gestaan hebben toen intelligentie verdeeld werd. Ze zullen er ook altijd wel blijven. Vreemd dat iedereen er met een waarschuwing vanaf gekomen is. Klopt niet!
Kees (5-4-2020 om 15:05)
De politie had gewoon al deze mensen een boete moeten geven van 400 euro en de bewoner een van 4000 euro zoals het hoort. Keihard optreden tegen deze idioten.
Goes (5-4-2020 om 14:47)
59 en nog steeds een kneus.
Cookie-instellingen beheren