Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw in Souburg bestolen via corona-babbeltruc

Toegevoegd: 30-03-2020, 16.55 uur
Vrouw in Souburg bestolen via corona-babbeltruc
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Door een smoes op te hangen over besmet water hebben twee laffe dieven vanmiddag in Oost-Souburg sieraden uit een woning weggenomen.


De babbeltruc vond halverwege de middag plaats. Volgens de politie kwamen twee mannen met een Turks uiterlijk de woning van een oudere vrouw binnen. Ze vertelden dat het water besmet zou zijn met het coronavirus en namen sieraden van de vrouw mee vanwege besmetting, zo zegt de politie.

De politie meldde eerder vanmiddag al dat op Schouwen-Duiveland ook iemand het coronavirus misbruikte om bij iemand binnen te komen. De politie blijft er op hameren geen vreemden binnen te laten, zeker niet in deze tijd.

Van de daders in Oost-Souburg is bekend dat het ging om twintigers met kort zwart haar. Ze waren netjes gekleed. Eén van de twee was gespierd. De twee waren netjes gekleed. Eén van hen droeg een zwarte broek en een donkerblauwe winterjas. Eén van de twee had een zwarte iPad bij zich.

Tips zijn van harte welkom bij de politie.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (4-4-2020 om 13:04)
jaja, de zo geroemde multi--culti is een enorme aanwinst he. zet ze maar aan het werk in een varkenshouderij. laffe schoften om oude mensen te bestelen.
brom (31-3-2020 om 09:10)
Wat een laffe honden zeg... altijd oudere mensen bestelen.... hoop dat ze de dader snel hebben en net als in .. Geloof India... met stokslagen op internet slaan tot ze hun excuus hebben aangeboden... daarna maand op water en oud brood zetten
john (31-3-2020 om 07:01)
Goh, weer de kansenparels van de samenleving. En we blijven ze maar verwelkomen... ongelofelijk!
Wim (31-3-2020 om 06:59)
Wat zou ik mij gelukkig voelen als ik die grote schoften aan kon geven om misbruik te maken van het verschrikkelijke virus wat de gehele wereld over gaat en zelfs mensen door overleden zijn om dat te gebruiken om bij een oude vrouw binnen te komen ,dan ben je gen mens meer.
Peter P. (31-3-2020 om 00:45)
Het is te hopen dat zulke figuren zelf het virus oplopen in de gevangenis.
Michelle (30-3-2020 om 21:51)
Bah, wat een laffe honden. Een ouder iemand, durven ze wel!!
Cookie-instellingen beheren