Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Veiligheidsregio: Kom niet meer naar Zeeland

Toegevoegd: 21-05-2020, 13.32 uur - Update: 22-05-2020, 11.40 uur
Drukte op het strand bij Zoutelande.
Drukte op het strand bij Zoutelande.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vertrek nu niet meer richting Zeeland. Die oproep heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) aan het begin van de middag gedaan omdat het erg druk is op de Zeeuwse wegen richting de kust.


Zoals verwacht zoeken mensen de provincie weer massaal op. Er is veel verkeer op de snelweg A58 en de wegen N57 en de N59. Er staan diverse files.

De Veiligheidsregio benadrukt dat de horeca en terrassen nog steeds gesloten zijn.  De openbare toiletten langs de kust zijn sinds gisteren wel weer in gebruik. De VRZ had gisteren al aangekondigd dat vanwege de verwachte drukte de Boulevard in Vlissingen afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Conclusie (26-5-2020 om 12:42)
@ afkkeldij, omdat wij gastvriendelijker zijn ?
W.S.M. Fakkeldij (25-5-2020 om 22:48)
[email protected] Als ik naar Duitsland op vakantie ga, wordt er van mijn verwacht dat ik redelijk Duits spreek en versta, waarom is het in Zeeland normaal dat een Duitser die hier heen komt met zijn vakantie in het Duits wordt aangesproken, rare stelling.
Conclusie (25-5-2020 om 12:18)
Conclusie nadat het weekend voorbij is: Niemand heeft naar het advies van de VRZ geluisterd. Ook jammer dat ze geen duits spreken want dat is natuurlijk wel gebruikelijk in toeristisch zeeland... onaangepaste pummels...Beter dat deze organisatie opgedoekt wordt want het draagt niets meer bij.
willem (24-5-2020 om 16:09)
Lust jij enz: ja--dat weet IK. ben 86 jr--heb meer uitbraken van ziektes meegemaakt--in fecaliën overleven de meeste ziektekiemen--zie de landen waar bijna geen drinkwater is. maar de veiligheidsregio in al haar (on) wijsheid denkt alles aan te kunnen. zoals ik al eerder typte: eerst de euro's, pas daarna de gezondheid. en wie mag alles netjes opruimen? laat de idioten van de veiligheidsregio dat maar doen.
Lust jij ook een broodje coronapoep ? (24-5-2020 om 11:49)
@ Willem, de veiligheidsregio weet in al haar wijsheid zeker niet dat coronavirussen in fecaliën wel weken kunnen overleven ? Zo zie je maar wat voor een "experts" het zijn...De economie van enkelen gaat duidelijk voor de volksgezondheid en ik meen toch dat dat wetten overtreed en later zullen er rechtzaken volgen. De verantwoordelijken zullen hun verantwoordelijkheden natuurlijk vroeger of later moeten dragen. Maar mij zul je niet zien op die met coronapoep besmeurde stranden..
willem (24-5-2020 om 10:20)
fijn he, die toeristen--openbare toiletten dicht en DUS maar wildplassen en wild schijten. letterlijk stront voor dank- waar zit het verstand van de veiligheidsregio?? ze hebben veel te snel toeristen toegelaten--want voor hun geld: euro's gaan voor de veiligheid van de zeeuwen.
Cookie-instellingen beheren