Weerbericht:
Vrij zonnig en tropisch warm, morgen meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Telefooncentrale ADRZ overbelast

Toegevoegd: 16-03-2020, 12.40 uur
Telefooncentrale ADRZ overbelast
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Door het grote aantal binnenkomende telefoontjes is het Admiraal De Ruyterziekenhuis (ADRZ) vandaag niet altijd goed bereikbaar. Ook andere ziekenhuizen kampen met dit probleem.


Het ADRZ meldt dat de telefooncentrale overlast is en dat de lijnen regelmatig bezet zijn. “Het betreft geen storing. We werken hard aan een oplossing. Als u ons nu niet kunt bereiken, vragen we u het later nog eens te proberen”, zo zegt het ziekenhuis.

Gisteren kondigde het ADRZ aan dat een deel van de geplande operaties en ingrepen voor de komende weken afgezegd zouden gaan worden. Dit om goede zorg te kunnen blijven garanderen. “Urgente en spoedoperaties gaan gewoon door. Het gaat alleen om planbare ingrepen/operaties”, zo zei het ziekenhuis gisteren.

Het ziekenhuis benadrukt dat patiënten van wie de operatie niet doorgaat daar zo snel mogelijk over worden geïnformeerd. Patiënten worden gevraagd niet zelf te gaan bellen. “Als een patiënt geen bericht heeft gehad, gaat de operatie gewoon door.”

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750