Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie voor oproep ongeregeldheden Walcheren

Toegevoegd: 15-12-2020, 21.23 uur - Update: 15-12-2020, 21.30 uur
Bij doorzoekingen werd 22 kilo vuurwerk in beslag genomen.
Bij doorzoekingen werd 22 kilo vuurwerk in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OOSTDIJK - In Oostdijk op Zuid-Beveland heeft de politie dinsdagavond een 17-jarige gearresteerd voor het met behulp van social media oproepen tot ongeregeldheden in Walcheren. Dat is zojuist bekendgemaakt.


De jongen is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt woensdag verhoord. Na de aanhouding heeft de politie op twee locaties in Oostdijk en Rilland zoekingen gedaan naar illegaal vuurwerk. Hierbij werd 22 kilogram illegaal en zwaar vuurwerk in beslag genomen, zo meldt de politie.

De politie laat weten dat vandaag met verschillende personen zogeheten stopgesprekken zijn gevoerd. "Een aantal van hen was maandagavond bij de ongeregeldheden in Vlissingen aanwezig of had via hun social media-accounts opruiend getinte berichten gedeeld. Doel van de gesprekken: laten merken dat de politie dit niet tolereert", aldus de politie.

In Vlissingen werd gisteren door relschoppers de entree van het stadhuis aan het Stadhuisplein vernield. Omdat soortgelijke vernielingen werden verwacht in Middelburg zijn daar bij het oude stadhuis en het stadskantoor mobiele camera-units geplaatst. Op dit moment is het onrustig in Oost-Souburg. De politie is daar massaal op de been.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (16-12-2020 om 06:12)
insluiten tot n de lockdown. als hij de aanstichter is, dan alles laten betalen. nog minderjarig dus zijn de ouders mede verantwoordelijk. er is toch een "plukze" wet? toepassen dan. dat ventje spoort echt niet.
Patricia (16-12-2020 om 05:43)
Oproerkraaiers de bak in met kerst en oud en nieuw! Ja dat kost geld mochten ze zelf aan mee betalen als je ze los laat lopen kost ook geld. Laat het een leerles wezen
Lisa (15-12-2020 om 22:07)
En vast blijven houden, hopelijk heeft hij nog centjes en zijn ouders.
Cookie-instellingen beheren