Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Acht jaar cel voor poging moord vrouw

Toegevoegd: 08-05-2014, 14.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 35-jarige M. den B. uit Heinkenszand, conform de eis een gevangenisstraf van acht jaar opgelegd. Van den B. werd schuldig bevonden aan poging moord, zware mishandeling en gijzeling van zijn echtgenote, met wie hij in scheiding lag.

De vrouw kwam in de vroege ochtend van 10 augustus vorig jaar thuis en Van den B. wilde met haar praten. De vrouw had daar geen zin in en ging naar bed. Kort daarna ging Van den B. naar de slaapkamer, sprong op haar rug en sloeg haar met een vuisthamer. Volgens hem was het - in tegenstelling tot was de vrouw had verklaard - met de steel gebeurd. Daarnaast bewerkte hij haar met zijn vuisten en sleurde hij haar aan haar haren het bed uit.

Het lukte de hevig bloedende vrouw nog om de slaapkamer te ontvluchten, maar alle deuren waren afgesloten en dus lukte het haar niet uit de woning te komen. Hij zette de vrouw in een stoel en ging in de keuken een sigaret roken. Hij kwam terug en stak haar met een mes diverse keren in haar keel, borst, nek en rug. Uiteindelijk lukte het haar om de woning en haar gewelddadige echtgenoot te ontvluchten.

Het gevolg van zijn extreem gewelddadige optreden is dat er onder meer enkele tussenwervels van haar rug zijn beschadigd en dat haar duim moest worden geamputeerd. Ook heeft zij blijvende littekens overgehouden. Van den B., die was weggewandeld en met zijn auto was vertrokken, kon kort daarna worden aangehouden.

Van den B. moet hij zijn inmiddels ex-echtgenote ook een schadevergoeding van 27.364 euro inclusief 25.000 euro smartengeld betalen. De officier van justitie had vijfduizend euro méér gevorderd.

Zie ook:
- OM wil man 8 jaar cel in voor poging moord (24-04-2014)
- Vrouw neergestoken in Heinkenszand (10-08-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas (8-5-2014 om 18:55)
Ik keur niet goed wat ie gedaan heeft maar ik vindt wel dat er ook eens gekeken moet worden wat zij allemaal gedaan heeft waardoor hij is zo woede aanval barsten . Vrouwen kunnen behoorlijk gemeen doen zeker met kinderen in het spel .
Vrouw (8-5-2014 om 18:52)
TBS is nog weinig......
it's me (8-5-2014 om 17:20)
Niet te geloven dit. Deze duivels gestoorde vent (want anders doe je zoiets niet) moet levenslang krijgen. Helaas heeft die vrouw dat.
harry (8-5-2014 om 16:07)
en na deze 8jaar cel (5.5jaar dus) graag ophangen op t kerkplein. beter verdiend dit uitschot niet.
jolanda (8-5-2014 om 15:35)
ik heb foto s gezien van deze vrouw snap niet dat ze nog leefde deze hufter is een gevaar voor de samenleving en ik vind 8 jaar niet echt lang deze vrouw heeft levenslang als ze naar dr hand kijkt wordt ze er mee geconfronteerd Sterkte voor de vrouw !!
Cookie-instellingen beheren