Weerbericht:
Buien, in het noordelijk kustgebied zware windstoten
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 49 km

Gewonden bij ongeval N59 Bruinisse

Toegevoegd: 09-06-2014, 18.42 uur - Update: 10-06-2014, 08.11 uur
Door: Rolf de Feijter

BRUINISSE - Bij een verkeersongeval tussen meerdere personenauto's zijn maandagmiddag op de N59 bij Bruinisse drie gewonden gevallen.

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur vlakbij de Krammersluizen. Bij de aanrijding raakten vier auto's betrokken. Een 68-jarige vrouw uit Bruinisse reed met haar auto achter de auto, die bestuurd werd door een 43-jarige man uit Zierikzee. Op dat moment was de bypass van de brug in gebruik. De brug was zich nog aan het sluiten en de slagbomen waren nog gesloten. De man uit Zierikzee remde af om de bypass op de rijden. De vrouw uit Bruinisse botste tegen de achterzijde van haar voorganger.

Na deze botsing schoot de vrouw rechts langs de auto, waarbij zij de vangrail raakte. Vervolgens reed zij door de gesloten slagbomen van de brug en reed een paal van de vluchtheuvel van de brug omver. Ze botste hierna tegen een personenauto, die haar tegemoet kwam rijden. Hierna kwam ze aan de linker kant tegen de vangrail terecht en kaatste daarna tegen de vangrail aan de andere kant van de N59. Een andere auto, die vanuit de richting Zierikzee reed, werd ook nog geraakt.

De reeks van aanrijdingen strekte zich uit over een afstand van ongeveer 400 meter. Vermoedelijk is de vrouw door de aanrijdingen onwel geworden. De vrouw uit Bruinisse liep door de klappen van de aanrijdingen een gebroken enkel en een gebroken vinger op. Ze is door een ambulance naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. De 43-jarige man uit Zierikzee is door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Dirksland vervoerd.

Tevens raakte nog een 14-jarig meisje, die als passagier bij de man uit Zierikzee zat, gewond. Ze is met rugklachten en duizeligheid voor onderzoek naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Naast enkele politie-eenheden, diverse brandweer voertuigen en ambulances, kwam ook een traumahelikopter naar de N59 om assistentie te verlenen.

Na de hulpverlening hebben agenten onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijdingen. Door de camera's van de brug was de aanrijding voor de brug en het kapot rijden van de slagbomen vastgelegd. Deze opnamen zullen voor het onderzoek bij Rijkswaterstaat worden opgevraagd. Een bergingsbedrijf heeft drie beschadigde personenauto's weggesleept. Brandweermensen hebben losliggende onderdelen opgeruimd. De kapotgereden slagbomen van de brug werden onmiddellijk door Rijkswaterstaat vervangen.

Vanwege het ongeval ontstond in beide richtingen flinke files. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid via de bypass van de sluizen. Omdat de slagbomen van de sluis beschadigd raakten, lag het scheepvaartverkeer tijdelijk stil. Rond 19.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
piet (11-6-2014 om 13:57)
Kees eerst lezen dan kijken het is op de toerit bypas begonnen met botsen en is inderdaad 100meter verder
Kees (10-6-2014 om 06:30)
De auto's op de foto zijn in de file op elkaar gereden? De slagbomen zijn toch wel 100 meter verder.
Cookie-instellingen beheren