Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Fietser zwaargewond na botsing met auto

Toegevoegd: 27-06-2014, 18.08 uur
Door: Rolf de Feijter

OOSTKAPELLE - Bij Oostkapelle is vanmiddag een fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding met een personenauto.

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur op de Noordweg. De personenauto en de fietser kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De fietser, een 82-jarige man uit Serooskerke, is uiteindelijk met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. Over zijn verwondingen is niets bekend. De bestuurster, een 20-jarige vrouw uit Colijnsplaat, bleef ongedeerd. Zij heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd.

Ten tijde van het ongeval was de weg volledig afgesloten. De politie heeft ter plaatse een onderzoek verricht om de toedracht van het ongeval te achterhalen. Bij het ongeval liepen zowel de fiets als de personenauto schade op.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pollewop (28-6-2014 om 12:08)
@ Pieter. Da's knap. Een electrisch ondersteunde fiets geeft ondersteuning tot 25 km/u, daarboven moet de fietser zelf alle kracht leveren. Die had dan toch ook wel bijzonder dikke beenspieren. Electrische fietsen/snorfietsen mogen maximaal 25 km/u halen. Mensen die door ouderdom/handicap nooit of nauwelijks fietsen (en dus weinig verkeers ervaring (meer) hebben), hebben nu ineens de kans om wel aan het verkeer deel te nemen met een voertuig die wel erg makkelijk optrekt en 25 km/u kan halen. Er zou wat dat betreft bij aankoop van zo'n fiets een cursus moeten zitten.
simone feij (28-6-2014 om 11:22)
Die elektrische fietsen gaan inderdaad veel te snel. Ik was zondag een eindje fietsen met mijn kinderen maar mijn dochter werd bijna onderste boven gereden door 2 wat oudere mensen van zeker 65+ op zo'n ding. Ze reed keurig aan de kant en kreeg nog een grote mond toe! Ook hier in Vrouwenpolder vliegen ze telkens met zulke fietsen over het voetpad ik erger mij er enorm aan. Er moet echt eens iets aan gedaan worden omdat deze fietsen best snel gaan. Ik vind het gevaarlijke dingen.
Truus (27-6-2014 om 22:42)
Het is altijd wat met die elektrische fietsen, er moet eigenlijk een verbod op komen binnen de bebouwde kom. Ze gaan nou eenmaal veel sneller dan een normale fiets.
Pieter (27-6-2014 om 21:38)
Het raakt tijd dat ze daar eens wat aan gaan doen , ik rij zelf met een racefiets onlangs werd ik door een electrische fiets ingehaald terwijl ik 42 reed (met fietshelm) en bestuurder electrische fiets zonder en 65 + Stap 1 , verplicht een fietshelm bij electrische fietsen want uitbannen kun je niet
loes (27-6-2014 om 20:56)
elektrische fietsen gaan veel te hard. zeer gevaarlijk.even snel oversteken of ervoorbij, de meesten kunnen ook wel hun snelheid indempen, ze gaan bijna harder dan snorfiets.
jan (27-6-2014 om 20:10)
gelukkig is de fietser buiten levensgevaar en sterkte gewenst maar wat me opvalt was het volgens mij weer een e-bike en die mogen ze van mij vanaf nu gelijk verbieden want ze steken soms zomaar ineens over omdat ze niet op tijd kunnen stoppen met dat ding en een ander zit ook met de ellende zelf woon ik in oostkapelle en moet je eens in de dorpsstraat fietsen of naar Westkapelle dan komen ze met zo,n ding aan en word van jou verwacht dat je maar zo snel mogelijk opzij gaat want je word zo van je fiets afgereden of de stoep op zelfs als iemand niet meer ,,normaal,, kan fietsen houd het gewoon op net zoals alles op een gegeven moment in het leven zoals auto en scooterrijden of ze moeten net zoals op scooter/auto een rijbewiis laten nemen
Cookie-instellingen beheren