Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag later regen- en (onweers)buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Asbest vrij bij grote brand Lamswaarde

Toegevoegd: 20-07-2014, 08.54 uur - Update: 20-07-2014, 13.04 uur
Door: Roland de Jong

LAMSWAARDE - In het Oost-Zeeuws-Vlaamse Lamswaarde is zondagochtend een grote uitslaande brand uitgebroken in een schuur. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

De brand woedt aan de Frederik Hendrikstraat en werd rond 08.25 uur ontdekt. Het gaat om een schuur van circa 20 meter breed en 15 meter diep. Inmiddels zijn onder meer drie tankautospuiten, een hoogwerker en een waterwagen opgeroepen om de brand te bestrijden.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland gaat het om een vrijliggende schuur en is er niemand gewond geraakt. Panden in de buurt hebben geen gevaar gelopen. De schuur zelf is flink beschadigd, grote delen van het dak zijn verdwenen.

Asbest
Rond 10.00 uur werd duidelijk dat er bij de brand asbest was vrijgekomen. Daarna werd er opgeschaald naar GRIP 1. Volgens de woordvoerder is GRIP 1 afgegeven om samen met de betrokken instanties onderling beter te kunnen afstemmen hoe de vrijgekomen asbest kan worden verwijderd. Volgens de woordvoerder is de asbest terecht gekomen op het terrein waar de schuur op staat en op een achterliggend weiland. Daar is het ook in oppervlaktewater terecht gekomen.

De brandweer is momenteel aan het nablussen. Rond 11.00 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Een medewerker van Stichting Salvage gaat helpen met het afhandelen van de schade. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Gespecialiseerd bedrijf gaat asbest opruimen (20-07-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Overdreven (21-7-2014 om 12:47)
Wat een groep brandweer voertuigen voor een schuurtje
sluiskillenaar (20-7-2014 om 10:46)
gelukkig niet gewond geraakt.... en waarschijnlijk *verzekering dekt de schade*
Cookie-instellingen beheren